Indica publicitat
Dissabte, 23 de gener del 2021
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dilluns, 8 de setembre del 2008 | 14:43
Cartes al director · Política

"Què?"


He estat uns dies a Formentera gaudint de les nostres platges, prenent consciència que no cal anar gaire lluny per sentir-se al paradís. Però, malauradament, a Formentera, com a la majoria de llocs turístics o ciutats importants dels Països Catalans, no s'hi pot viure en català. Pocs són els comerços on t'entenguin en la nostra llengua. En una ocasió, vaig demanar una ampolla d\'aigua a un terrasseta del bar d'una platja, i després de dir-me "¿Qué?" mentre li explicava, en català i gesticulant, el que volia comunicar-li, em va contestar que "si quieres una polla de agua te vas ahi", indicant-me un bar de l'altra punta de la platja. Molt ofès, però amb calma, li vaig dir que estàvem a Catalunya.

La seva resposta, trista però dolorosament certa, va ser "una mierda, estamos en España". Bé, què més puc dir? Tan sols, que siguem conscients que cada vegada que fem el canvi al castellà sense deixar clar que el català és la llengua originària dels Països Catalans, sí, i que és l'única, ja que l'espanyola ens va ser imposada, estem deixant morir una altra manera de veure el món. Que ningú menteixi, sisplau: el bilingüisme és una de les etapes prèvies a la substitució lingüística, i si hi afegim que no tenim un Estat que ens la defensi, el compte enrere, si més no per als qui volem viure en català, ja fa anys que va començar. I un toc d'atenció per a la "tribunacatalana", seguiu col·laborant opinant de forma crítica i constructiva, però feu-ho sense faltes. Moltes gràcies.

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat