Indica publicitat
Divendres, 3 de de desembre del 2021
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Divendres, 14 de d'agost del 2009 | 09:29
Cartes al director · Política

No volem sentència, volem independència!

L'Estatut del 2006 ja no resol els problemes de Catalunya i tampoc preveu una defensa geopolítica dels Països Catalans. A més, amb el pas del temps s'ha evidenciat un encaix inviable amb Espanya que és contrari als nostres interessos. Per això, la propera sentència del Tribunal Constitucional (TC), tant si és bona com si no, ja no tindrà sentit, i ja no caldrà que defensem l'Estatut.

No caldrà perquè les institucions espanyoles consideraran, amb aquesta sentència, que ja no ens és possible evolucionar més enllà. Però sí que ho hem d'aprofitar perquè la societat catalana es manifesti donant una resposta unitària i massiva per reclamar la independència.

Així doncs, sorgeix la necessitat de trobar un lema que encapçali la manifestació. Per una banda, no té sentit denunciar la sentència del TC, ja que l'acceptació de la via estatutària significa l'acceptació de la legalitat espanyola. Per l'altra, cal que el lema aposti per una sintàctica contundent, clara i concisa que respecti el context de la manifestació i, a la vegada, defensi que volem la independència.

Vaig proposar el lema 'No volem sentència, volem independència!' en un grup del Facebook, que ja l'ha adoptat com a nom del grup i està tenint una gran repercussió mediàtica.

Per tant, sortirem a manifestar-nos per demostrar que no ens interessa la sentència d'una via estatutària morta, desgastada i fracassada, perquè el què volem és la independència. La independència d'uns Països Catalans, lliures i sobirans.

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat