Indica publicitat
Dimecres, 19 de de gener del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dijous, 16 de d'octubre del 2008 | 14:27
Cartes al director · Política

Un bisbe mentider?

Dijous 9 d'octubre la Sala d'actes Torras i Bages del Seminari de Vic és va fer petita per acollir l'acte d'inauguració del Curs 2008-2009 de l'Institut Superior de Ciències Religioses de Vic. El tema interessava i el ponent, el Dr. Antoni Pladevall, va estar a l'alçada fent de manera planera una conferencia sobre la vida del comte, monjo, abat i bisbe Òliba, en el mil·lenari de l'inici del seu abadiat de Ripoll i de Cuixà. Com en anys anteriors, la nota dissonant la va donar el nostre Bisbe Romà.

 

 

Aquest cop, no en qüestions doctrinals -com en el cas de Xavier Melloni S.J. a qui va desautoritzar, sinó dient una mentida i grossa. Al seu torn, el nou Director de l'Institut, Mn Josep Escós, va explicar que era voluntat dels professors i alumnes que el Director fos Mn Joan Torra. A l'hora de  parlar el bisbe va dir: "Mn Joan Torra va ser Director durant quatre anys, ara era voluntat dels professors que fons Mn Escós.

Es un pecat dir que Romà Casanova es un poca vergonya? Ho es. Va dir una mentida. Tots els presents, o casi tots sabíem que la primera terna proposava a Mn Joan Torra en primer lloc i que ell no la va acceptar. En la segona terna es va repetir la presència de Torra, i Casanova va escollir a Mn Escós que no era en la primera.

Sr Bisbe, si us plau: digui la veritat. D'acord que Vd. fa el que li dóna la gana, però mentides NO. Un bisbe es servidor de la Caritat i la VERITAT.

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat