Indica publicitat
Dimecres, 19 de de gener del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dimarts, 18 de de novembre del 2008 | 16:29
Cartes al director · Política

Comadina i les quatre columnes

El deu de juliol d'enguany ens va quedar pendent la resposta a un article de Narcís Comadira publicat a El País. Un article d'acord amb la línia del diari, potser d'encàrrec, però ben refutable. Queda clar que per alguns resulta més difícil entendre i admetre el substrat patriòtic de les quatre columnes: el monument més emblemàtic de Catalunya, per envergadura, pel lloc estratègicament triat; tan visible des de la Pl. Espanya com des del Tibidabo i també per la seva magnificència.


Entenem que per alguns la qüestió estètica sigui més important, encara que no la participem, però al cap i a la fi tot és qüestió de gustós i per tant opinable. També segons sigui donada des de l'autoestima o des de l'autodí, aquest sentiment avui tan profusament i desgraciadament arrelat al nostre país. Però el que no resulta gaire adequat és parlar de l'imaginari xantatge d'ERC a l'equip de govern municipal. La Xarxa d'Entitats portem més de cinc anys intentant restituir el que el dictador va fer enderrocar precisament per ser el símbol de Catalunya, el que finalment una democràcia ha recuperat doblegant la voluntat del dictador just vuitanta anys desprès. Resulta lamentable constatar que malgrat les nostres màximes institucions: Parlament (1906) i Ajuntament (2008) hagin aprovat per unanimitat, aquesta restitució sigui qüestionada. Igual que la pública voluntat de les més importants entitats i associacions del nostre país. No ens referim a la llibertat d'expressió sinó que lamentem la insuficient sensibilitat que sembla hauria de tenir un poeta. Les institucions polítiques, professionals, les entitats i les associacions esperem que la realització física d'aquest monument en la seva orientació original sigui ben aviat una realitat tangible.

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat