Indica publicitat
Dijous, 28 de gener del 2021
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dimarts, 24 de febrer del 2009 | 17:22
Cartes al director · Política

El partit daltònic de Catalunya

El passat dia 1 de Febrer, un servidor va decidir visitar la pàgina web de la única representació política del país que es denomina a ella mateixa com a una formació ecologista o, fins i tot, "ecologista de debò". Gran va ser la sorpresa en veure que la pàgina web d'Iniciativa per Catalunya els Verds no tenia cap apartat que fes referència al Medi Ambient, vaig cercar i cercar, fins i tot tenen un apartat que es diu "temes" on hi ha Benestar, Esports, Cultura, Educació, Salut, Treball, etc.. però no hi és pas medi ambient, ecologia o res semblant.


Ja us podeu imaginar la indignació que tenia en aquell moment al veure que el partit polític que ocupa la conselleria de Medi Ambient de la Generalitat no dóna cap importància a la seva pròpia pàgina web sobre el tema en qüestió. Crec que alguns periodistes en farien un gran titular de portada d'una notícia com aquesta, llàstima que els periodistes avui en dia es perden en les mateixes corrents confuses que els polítics i obliden que són periodistes. Un servidor que no pot callar decideix enviar un correu electrònic a la formació dient el següent:

Assumpte: Els verds? Cos: Com és que dient-vos Iniciativa per Catalunya Verds no teniu cap apartat a la vostra pàgina web dedicat al medi ambient?? Realment m'ha sorprès trobar un apartat que digui TEMES i no trobar allà dins medi ambient, potser us hauríeu de replantejar el nom de la formació o la web.

Quatre dies més tard vaig rebre una resposta per part de Cèlia Llousas Ferreiro, de la Secretaria de programa, àmbits i sectorial de Iniciativa per Catalunya Verds:

Benvolgut Oriol, T'haig de donar la raó, ja que no has trobat la temàtica que buscaves, però té una explicació. Hem remodelat completament la nostra pàgina web. Han estat uns dies de canvi per a tots i totes i hem tingut alguns problemes aliens a la nostra voluntat. Per un error no s'ha inclòs aquest apartat, però aquesta setmana vinent estarà solucionat. Et demano una mica de paciència i molt aviat podràs consultar en l'apartat de medi ambient el que necessitis, mentrestant estem a la teva disposició per a qualsevol dubte que vulguis resoldre.

No cal dir que d'entrada el fet de que et donin la raó ja és molt, sobretot tenint en compte que són polítics, evidentment per la mateixa raó just després donen una justificació que sona a excusa, i finalment m'assegura que molt aviat podré consultar a l'apartat de Medi Ambient el que necessiti. No els he respost, però qui necessita l'apartat de Medi Ambient no sóc jo, és Catalunya, que necessita amb urgència normatives que regulin molts aspectes rutinaris que malmeten el Medi Ambient sense vergonya, però és clar... abans de ser ecologistes són polítics.

Avui dia encara no tenen aquest apartat en la seva pàgina, i jo, com a programador de pàgines web, conec molt bé com funciona el tema: fer una pàgina comporta el seu temps, però afegir un apartat en una web dinàmica ja existent és cosa de pocs minuts. El més costós i lent és posar-hi el contingut, i això només em fa pensar una cosa: ICV realment no té les idees clares respecte el Medi Ambient; ho demostren les polítiques que practiquen a la Generalitat i el fet de tardar tant a posar en marxa un apartat d'aquest tipus a la seva pàgina web.

Molt hauran de canviar les coses perquè em puguin arribar a convèncer del contrari, mentrestant seguiré pensant que Joan Saura i companyia són l'únic partit daltònic del Parlament de Catalunya. 

Oriol Ferràndez Grau

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat