Indica publicitat
Dimecres, 19 de de gener del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dilluns, 29 de de juny del 2009 | 14:34
Cartes al director · Política

La TDT, el català i els drets fonamentals

s  curiós constatar com en cada esdeveniment/avançament  tecnològic - que afecta  al conjunt de la societat- el govern central, l'administració espanyola en general,  i els poders  fàctics espanyolistes, ho  aprofiten per a  intentar  minoritzar  encara  més  la llengua  catalana.


Això , justament, és el que podria  passar properament  amb el  desenvolupament  de la TDT  ( televisió digital terrestre ) el dia que es  faci efectiu l'anomenada apagada  analògica. Per aquesta  raó trobo molt  bé la iniciativa de la Xarxa de Consumidors amb llengua, la qual ha posat  en marxa una campanya ( es pot  trobar  a la pàgina web : www.indexcat.cat/somdeumilions/campanya.htm ) per evitar que, amb motiu de l'arribada de la TDT, les televisions en català quedin "empetitides".

La campanya consisteix en trametre una carta al ministre d'Indústria, Turisme i Comerç d'Espanya, Miguel Sebastián, "perquè ell té la clau tècnica" per evitar aquest fet. En síntesi,  els catalans ens hem organitzar de debò i  ser capaços de fer entendre, i exigir, al govern  de Madrid, que la  llengua catalana  és una qüestió de drets fonamentals que, no només afecta  les "autonomies", sinó el conjunt de l'estructura política i administrativa de tot l'Estat espanyol.

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat