Indica publicitat
Dimecres, 1 de de desembre del 2021
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dijous, 18 de de març del 2010 | 15:34
Crònica · Afers religiosos

Religió i espiritualitat a debat

Aquest dissabte se celebra a Barcelona el XIIè Simposi de la Fundació Claret, que enguany debatrà la relació entre "Religions i espiritualitat". Aquest binomi cada cop suscita més debats no només en el si de l'església sinó també en el conjunt de la societat. Aquí rau l'oportunitat del simposi, que es desenvoluparà al llarg de tot el dia a la sala Pere Casaldàliga de la Llibreria Claret.

Els ponents principals seran el periodista i escriptor Antoni Puigverd, conegut tertulià en diferents mitjans de comunicació, que reflexionarà sobre "L'obligació de mirar cap fora, ens impedeix de mirar cap a dins"; el jesuïta especialitzat en el diàleg interreligiós Xavier Melloni, qui abordarà el tema del simposi des de la perspectiva de l'exclusió o la necessitat mútua, i el bisbe auxiliar de Barcelona Sebastià Taltavull, qui aprofundirà en l'aportació del cristianisme en la recerca de l'espiritualitat.

A més de les tres ponències, també hi haurà una interessant taula rodona moderada pel director de CatalunyaReligió.cat, Jordi Llisterri, i que comptarà amb la participació d'Eloi Aran, teòleg i arquitecte; Laia de Ahumada, escriptora i filòloga, i Salvador Juncà, professor del Centre d'Estudis de les Tradicions Religioses. Una vegada més, la Fundació Claret i els Claretians de Catalunya es distingeixen per la seva valentia a plantejar debats d'actualitat que avui susciten controvèrsies i afinitats.

En un moment en què sembla que el desprestigi de l'Església -sobretot aquests darrers dies arran dels escàndols d'abusos sexuals protagonitzats per preveres i religiosos- es generalitzi, es constata al mateix temps un interès creixent per l'espiritualitat des de diferents sensibilitats i àmbits. Mentre per a determinats sectors sembla inevitable que l'únic camí viable és una espiritualitat "sense religió", altres sectors intenten trobar nous camins per fer compatible aquests dos pols.

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat