Indica publicitat
Dissabte, 11 de juliol del 2020
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dijous, 22 de abril del 2010 | 15:30
Crònica · Afers religiosos

El secretari d'Estat del Vaticà serà a Catalunya tres dies

Demà passat arriba a Catalunya el cardenal Tarcisio Bertone, secretari d'Estat del Vaticà, la mà dreta de Benet XVI. El punt central i el motiu oficial de la seva visita de tres dies és la beatificació de Josep Tous, que se celebrarà el diumenge a Santa Maria del Mar. Però també anirà a altres indrets i tindrà temps per prendre el pols a l'Església catalana i, al mateix temps, per preparar la propera visita del Sant Pare el proper mes de novembre.

L'agenda del cardenal Bertone inclou diversos actes relacionats amb la beatificació del caputxí Josep Tous, Montserrat, la Sagrada Família i contactes polítics. Així, dissabte assistirà a una obra teatral sobre el fundador de les Caputxines de la Mare del Diví Pastor i el dilluns visitarà la tomba i la casa natal de Josep Tous a Capellades i Igualada. A Montserrat, monestir que Bertone coneix perfectament, serà el convidat d'honor en el concert inaugural del flamant orgue de Montserrat i, això és molt important, assistirà a la Vetlla de pregària que s'acostuma a fer la vigília de la Mare de Déu de Montserrat.

En aquesta vetlla de pregària hi participen tradicionalment milers de joves, procedents de tot Catalunya. I encara tindrà temps per visitar les obres que es duen a terme a la Sagrada Família, mesos abans que el Sant Pare consagri el temple el 7 de novembre, i mantenir diverses entrevistes personals amb personalitats polítiques catalanes de primer nivell. La visita de Bertone a Catalunya té un relleu especial per diferents motius. Bertone, més enllà de les seves desafortunades declaracions a Xile en què vinculava l'homosexualitat amb els abusos sexuals, és un salesià moderadament obert. Gràcies a la seva intervenció personal, arran d'una visita oficial anterior a l'Estat espanyol, l'ínclit Jiménez Losantos va ser finalment acomiadat de la COPE. I no hi ha dubte que el clima d'enfrontament obert entre la cúpula de la Conferència Episcopal Espanyola i el Govern socialista es va refredar com a conseqüència de l'actuació personal de Bertone.

La presència de Tarsicio Bertone a casa nostra tindrà també efectes positius per a l'Església catalana. Malgrat els esforços matussers dels profetes de calamitats de l'extrema dreta eclesial, l'Església catalana té vitalitat i punts forts, com podrà conèixer de primera mà Bertone. També ha d'afrontar dificultats i situacions complicades, de la mateixa manera que la pràctica totalitat de les esglésies europees, però és una calúmnia i una falsedat que l'Església catòlica a Catalunya sigui "decadent", tal i com acostumen a transmetre maliciosament els profetes de calamitats, identificats amb la caverna ultra.

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat