Indica publicitat
Divendres, 30 d'octubre del 2020
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dijous, 6 de setembre del 2012 | 17:39
Crònica · Afers religiosos

Cristians per a la Independència, a la mani del 11-S

Un fet. Presència activa dels membres de Cristians per a la Independència en la Diada Nacional de Catalunya. Assistència a la gran manifestació de l'Onze de Setembre amb el lema Catalunya, nou Estat d'Europa.

Cristians per la Independència.

L'entitat Cristians per a la Independència és va constituir el passat juny com a sectorial de l'Assemblea Nacional Catalana. Aquesta afirma que el pensament social-cristià legitima la voluntat que Catalunya assoleixi la plena sobirania.

Aquest objectiu, per vies pacífiques i democràtiques, és legítim, raonable, possible i té futur en l'Europa dels estats lliures. És lògic i coherent que Catalunya vulgui ser un estat com ho són els estats del segle XXI. Ni més ni menys. Amb els seus condicionaments i les seves possibilitats.
Alguns cristians del PSC ha fet mofa ─mofa poc cristiana─ dels seus companys de fe que són independentistes"
Cristians per a la Independència no indica que tots els cristians hagin de ser independentistes. L'entitat afirma que els cristians poden ser-ho. El seu manifest amb motiu de la Diada apel·la a "donar testimoni clar de la defensa dels drets de Catalunya que, des de fa segles, sistemàticament li són conculcats, i contribuir des de la perspectiva cristiana a configurar la nostra nació sobirana, justa, fraterna i solidària amb els altres pobles del món".

Conviden, doncs, ─o interpel·len─ als bisbes de Catalunya a defensar "els drets de la nostra nació" de la mateixa manera que defensen la dignitat de les persones a títol individual.  Alguns cristians del PSC ha fet mofa, mofa poc cristiana, dels seus companys de fe que són independentistes. S'obliden que existeix Cristians pel Socialisme. El plantejament ideològic d'aquest moviment és similar, encara que d'un altre color. Afirma que els cristians poden ser socialistes, no que ho han de ser.

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat