Indica publicitat
Dimecres, 25 de novembre del 2020
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dijous, 24 de novembre del 2011 | 16:41
Crònica · Afers religiosos

Derrota electoral del nacionalcatolicisme a Catalunya

El nacionalcatolicisme espanyol i la seva sucursal catalana han estat derrotats en les eleccions del 20-N a Catalunya.

Julio Ariza i Francisco José Fernández de la Cigoña.

El nacionalcatolicisme no vol comprendre ni admetre que hi ha dues nacions diferenciades, la basca i la catalana, com queda demostrat un cop més en el mapa electoral dibuixat després que els ciutadans hagin anat a les urnes. No pot pair, en el cas de Catalunya, que un partit nacional català i independent dels partits espanyols hagi guanyat les eleccions (nacionals catalanes, municipals, estatals espanyoles) malgrat sigui una força moderada i possibilista com CiU.

Aquest nacionalcatolicisme s'arrosega des del franquisme. Té quatre característiques. Professa un tipus de catolicisme ultraconservador, dogmàtic, preconciliar. Professa un espanyolisme exacerbat, monolític, excloent. Identifica catolicisme preconciliar i espanyolisme exacerbat de forma indissoluble. Finalment, aquest nacionalcatolicisme acull, també, personatges que es proclamen ateus o agnòstics com és el cas de l'agitador Federico Jiménez Losantos. Al cap i a la fi, tot està al servei de l'Espanya "una, grande i pseudolibre".

Aquest nucli madrileny té la seva sucursal a Barcelona amb un bloc format per un petit grup de laics i sacerdots reaccionaris

El seu malperdre es nota en les reaccions postelectorals expressades públicament des d'aquesta corrent nacionalcatòlica. Una corrent integrada per la gent d'Intereconomia, amb Julio Ariza al capdevant i el jubilat Francisco José Fernández de la Cigoña, amb el seu bloc a internet caracteritzat per les seves desqüalificacions. Aquest nucli madrileny té la seva sucursal a Barcelona amb un bloc format per un petit grup de laics i sacerdots reaccionaris que amaguen la seva identitat amb pseudònims tot i haver estat identificats de fa temps.

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat