Indica publicitat
Dissabte, 22 de febrer del 2020
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dijous, 21 de abril del 2016 | 11:16
Crònica · Afers religiosos

El bisbe Omella predica en castellà si no prepara les homilies

L'arquebisbe de Barcelona, Joan Josep Omella, fa els sermons en castellà si no es prepara les homilies. Així ho ha reconegut en una entrevista a "El Punt Avui" sobre les seves homilies: "En faig un tros en català i un altre tros en castellà. Per expressar bé les idees i si no he tingut temps de preparar l'homilia, la faig en castellà perquè em surt més espontani. En català em sento més encotillat,

però de mica en mica em vaig deixant anar. A missa, hi va gent de tot, i jo ho he de respectar".

El bisbe Omella pot fer un poti poti o pot predicar en català a les misses que són en català i predicar en castellà en les misses que són en castellà.

No val l'argument de que fa el sermó en castellà si no ha tingut temps de preparar l'homilia. Un bon sacerdot i un bon bisbe han de dedicar temps a preparar l'homilia de la missa. El Papa Francesc així ho diu en la seva exhortació apostòlica "La joia de l'Evangeli". Segueixen algunes cites textuals: "L'homilia és la pedra de toc per a avaluar la proximitat i la capacitat de trobament d'un pastor amb el seu poble (...) Així com a tots ens agrada que ens parlin en la nostra llengua materna, així també en la fe ens agrada que ens parlin en clau de cultura materna (...) La preparació de la predicació és una tasca tan important que convé dedicar-hi un temps prolongat d'estudi, pregària, reflexió i creativitat pastoral (...) El predicador necessita també posar una orella en el poble, per a descobrir el que els fidels necessiten escoltar. Un predicador és un contemplatiu de la Paraula i també un contemplatiu del poble (...) Es tracta de connectar el missatge del text bíblic amb una situació humana, amb alguna cosa que ells viuen, amb una experiència que necessiti la llum de la Paraula".
Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat