Indica publicitat
Dissabte, 28 de de maig del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dijous, 23 de de maig del 2013 | 17:09
Crònica · Afers religiosos

El catòlic Pujol escombra el nacional catolicisme d'Aznar

Jordi Pujol i José Maria Aznar a la mateixa hora en dues televisions diferents. Pujol guanya. L'audiència a Catalunya d'ambdues intervencions és políticament significativa sobretot en l'ofensiva actual de l'Estat espanyol, inclosos els quintacolumnistes, contra el sobiranisme català pacífic i democràtic.

Pujol, 748.000 espectadors. Aznar, 216.000 espectadors. Pujol i el que representa escombren a Aznar i allò que representa.

Pujol fou protagonista d'un programa de TV3, Pujol Catalunya. El consell de guerra. El reportatge, impactant i d'alta qualitat, tracta sobre Galinsoga (director de La Vanguardia), el dictador Francisco Franco, el Palau de la Música i la detenció, tortura, judici, empresonament i alliberament del futur president de la Generalitat.

El jove Pujol formava part de grups catòlics que, en plena dictadura, defensaven una Catalunya democràtica, lliure, europea i amb autogovern. Alhora, el catolicisme d'aquests grups sintonitzava amb l'esperit renovador del que al cap de poc temps seria el concili Vaticà II. Joan XXIII anuncia la convocatòria del Vaticà II el 25 de gener del 1959. Al juliol del mateix any 1959 esclata el cas Galinsoga.
L'aparició fantasmagòrica d'Aznar és un retorn a l'Espanya de la División Azul"
Com a contrast, Aznar, entrevistat per periodistes servils a Antena 3. Aznar és un personatge sense cap credibilitat des que va mentir quan va assegurar, sense el més mínim dubte, que la guerra contra Irak estava justificada perquè aquest país tenia armes de destrucció massiva. L'aparició fantasmagòrica d'Aznar és un retorn a l'Espanya de la División Azul.

Un retorn al nacional catolicisme franquista que s'oposa a la democràcia i a les llibertats, i que vol una Església manipulada i sotmesa als interessos dels hereus de Franco que està enterrat, diuen, al Valle de los Caídos.

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat