Indica publicitat
Dijous, 25 de febrer del 2021
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Divendres, 7 de desembre del 2012 | 18:41
Crònica · Afers religiosos

Rebuig cristià al 'toro Wert'

Els cristians participen també del rebuig generalitzat de Catalunya contra el projecte del toro Wert, com ell mateix és qualifica, un projecte que pretén aniquilar la llengua catalana al seu sistema escolar. Una navegació per les xarxes socials és una bona mostra d'aquest rebuig.

Francesc Pardo, bisbe de Girona.

Francesc Pardo (bisbe de Girona) defensa l'actual model d'immersió lingüística en català i qualifica d'"incomprensible" i de "pas enrere" el projecte de Wert. El bisbe confia que hi haurà seny per retirar aquest text.

Per altra banda, Oriol Domingo (periodista responsable del bloc In saecula saeculorum a La Vanguardia digital), escriu: "Wert és un toro. Ho diu ell. ¿Ja sap que a Catalunya respectem els toros i que per això no hi ha corrides com a Espanya?".

Carles Armengol (pedagog que treballa a la Fundació Escola Cristiana de Catalunya) recalca: "L'escola cristiana, de nou en defensa de la immersió lingüística".

Una altra mostra d'aquesta frontal oposició és G. Sergi d'Assis (monjo de Montserrat), qui diu amb ironia: "Wert ens recorda que una llengua pot vertebrar un poble, i que no ens podem oblidar de defensar-la. Gràcies en nom de molts!"

Finalment, Josep Miro Ardèvol (president del conservador E-cristians) afirma: "Totes les associacions de mestres i professors, sense excepcions, defensen l'actual model lingüístic a les escoles de Catalunya, que permet mantenir els alumnes sense segregar-los per llengües i amb un èxit raonable en els resultats".

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat