Indica publicitat
Dijous, 28 de gener del 2021
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Divendres, 23 de maig del 2014 | 18:30
Crònica · Col·lectiu Joan Crexell

L'endemà del 25-M, full de ruta cap al 9-N

Agradin o no agradin els resultats de la propera convocatòria electoral del 25-M, s'ha de tenir present que l'endemà de les eleccions europees els resultats seran observats i analitzats des de la perspectiva del procés sobiranista. I això ens obliga a tots a ser-ne molt conscients el proper diumenge i actuar en conseqüència.

A Catalunya, però, estem en un camí que no té retorn. Passi el que passi aquest 25-M el full de ruta pel dret a decidir està en marxa i cap circumstància ni pacte ni cap oferiment o maniobra de l'Estat aturarà el procés. L'únic front que pot aturar el procés és la democràcia i la voluntat dels ciutadans.

Queden, doncs, poc més de quatre mesos per la fita històrica del 9-N i això implica que les institucions, els partits polítics, els sindicats i les associacions principals de la societat civil no abaixin la guàrdia ni la mobilització. 

L'objectiu de construir les estructures d'Estat és, a dia d'avui, inajornable, no podem perdre ni un sol dia, i la societat civil ha de continuar la seva dinàmica en dos fronts: el front exterior, vital per al procés, a través de grans mobilitzacions com les que prepara Òmnium a diferents capitals europees, així com l'acció dels serveis exteriors; i per altra banda el front interior s'han de complir totes les recomanacions del Consell Assessor per a la Transició Nacional.

Cal preparar les dues grans mobilitzacions que ens han de dur a construir el gran acte democràtic per la llibertat que suposa el 9-N. En primer lloc, la mobilització massiva de l'11-S amb la V que ens faci visibles a tot el món, i després l'acció a totes les ciutats, pobles i viles: una gran mobilització cívica i democràtica per a aconseguir que es posin les urnes el 9-N.

Això ha d'anar de debò. No hi pot haver aturador i tothom ha d'assolir la seva part de responsabilitat perquè una segona oportunitat en la història és difícil que es produeixi. I ara com ja hem dit a altres cròniques, tenim una escletxa i l'hem d'aprofitar.

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat