Indica publicitat
Dimarts, 18 de de gener del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dimarts, 19 de d'octubre del 2010 | 13:24
Crònica · Economia

L'aparell de Foment es prepara ja per l'assalt a la CEOE

La gesta que pretenia dur a terme Joaquim Boixareu, conseller delegat del grup Irestal i expresident de FemCat, una agrupació d'empresaris de tall catalanista, era d'alta dificultat. Es presentava a les eleccions a la presidència de la patronal empresarial Foment del Treball amb la candidatura Foment Futur. No se n'ha sortit. Tenia al davant l'actual president de la patronal, Juan Rosell, i tot un aparell consolidat que des de fa quinze anys comanda aquest empresari que ara té la mirada posada a l'espanyola CEOE. Els resultats de les eleccions celebrades ahir dilluns són contundents: 1760 vots per a Rosell i 866 per a Boixareu. L'aspirant a renovar la cadira de president pretenia fer un canvi en profunditat, obrir les finestres i deixar passar l'aire amb noves apostes i noves cares.

Per contra, Rosell oferia continuïtat i fortalesa d'un sector, l'empresarial, tradicionalment conservador i poc donat a les grans renovacions. De fet, la victòria de Rosell era clara en tot moment. El president de la patronal CECOT, Antoni Abad, semblava que podria donar suport a Boixareu, que forma part de la junta directiva sortint, però finalment no ho va fer. Aquesta "baixa" tenia un simbolisme important, ja que els empresaris del Vallès tenen un gran pes. Sigui com sigui, els actuals directius de Foment han abocat tots els esforços possibles a guanyar aquestes eleccions. Segur que perquè controlar Foment del Treball és vital, però també, i probablement com a motiu principal, perquè és la plataforma de sortida per a una candidatura d'assalt a la patronal espanyola CEOE, ara en situació de desgavell absolut pel seu president Gerardo Díaz Ferran. Les eleccions a aquesta patronal es podrien convocar demà dimecres, moment en què el renovat president de Foment anunciarà oficialment si es postula o no per succeir Díaz Ferran.

Joaquim Boixareu, que també és membre de la junta directiva del Cercle d'Economia, va denunciar fa uns dies que alguns dirigents realitzaven actuacions que "no són acceptables, pressions sobre els electors", i assegurava que es presentava a les eleccions perquè la feina feta aquests últims anys de crisi econòmica ha estat "clarament insuficient" per part de la patronal catalana.

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat