Indica publicitat
Dilluns, 29 de de novembre del 2021
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dilluns, 1 de de març del 2010 | 14:15
Crònica · Esport i Ciutadania

Mediàtic

Relatiu o pertanyent als mitjans de comunicació de massa. Aquesta és la definició de mediàtic. I tenint en compte que als mitjans de comunicació se'ls atribueix la condició de ser el quart poder, és prou interessant per tot aquell que té presència pública que gestioni amb encert la presència mediàtica.

Aquesta breu introducció teòrica ve a compte d'un estudi de la Universitat de Navarra que valora les possibilitats dels precandidats a les eleccions del Barça. I els resultats, per ara, són concluents. Jaume Ferrer és el precandidat més mediàtic. L'estudi, concretament, estableix una correlació entre l'impacte en els mitjans i els vots a les eleccions a la presidència del Barça. A més, però, introdueix el valor dels noms propis. I no només dels que pretenen presentar-se a les eleccions, sinó la d'aquells que hi tenen influència.

Així, per exemple, Joan Laporta, Florentino Pérez i Pep Guardiola són, per aquest ordre, els personatges amb més atenció mediàtica. Ara bé. L'estudi compleix amb un impacte quantitatiu però li falta la vessant qualitativa. De fet, és un treball que engloba conjuntament les noticies positives i negatives que fan referència a cada protagonista en qüestió. I aparèixer més als mitjans no és sinònim de fer-ho millor. Dos dels presumibles noms forts, Sandro Rosell i Ferran Soriano, deixen caure en comptagotes la seva presència pública.

Sandro Rosell, particularment, deixa la sensació de tenir-ho tot controlat, treballant a l'ombra, gestionant les aparicions públiques i movent el seu nom als mitjans tal com creu que és millor. En aquesta faceta, la importància que dóna a aquest aspecte Rosell és vital. I creu més en la qualitat que en la quantitat. D'altres, com Ferrer, conscient de partir amb desavantatge, han optat per ara en la quantitat. Què serà millor? L'únic cert a hores d'ara és que la carrera electoral serà eterna, molt llarga. I aquest és un procés que sempre desgasta. Com una marató, val més reservar-se per arribar amb forces al final. I fins ara, qui més s'ha reservat és Ferran Soriano. Apareixerà?

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat