Indica publicitat
Dimecres, 19 de de gener del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dimarts, 3 de de juliol del 2007 | 17:35
Crònica · Illes Balears

No el trobarem a faltar

Avui fa una setmana, Tony Blair abandonava acompanyat de la seva família la residència oficial, al número 10 de Downing Street, a Londres. Tot i que no hi havia declaracions, la dona del premier britànic, Cherie, es dirigí als periodistes que esperaven davant la porta: "no us trobrarem a faltar". Avui dimarts s'ha fet pública la notícia d'una retirada (és temps de canvis a les Balears) tan esperada com anunciada. El personatge que durant els darrers sis anys ha dirigit l'edició mallorquina del diari extremista El Mundo, Eduardo Inda, ja ha fet les maletes i pel clàssic sistema de potada per amunt, l'empresa editora del diari se n'ha desfet d'ell (l'ha enviat de director del diari esportiu Marca), amb l'esperança d'intentar sobreviure amb les regles de l'economia de mercat i no a través del sistema fàcil de la parasitisme institucional. Matas i Cirer varen abocar milions d'euros cap al diari de Pedro J. Ramirez i aquest es va dedicar a insultar, mentir, manipular i injuriar per protegir els seus interessos. Per les pàgines mentideres i insultants del diari que dirigia Inda hi ha desfilat tots els sectors progressistes i demòcrates de Mallorca. Des de l'Associació Salvem La Real i els Missioners dels Sagrats Cors a l'Escola Maria Antònia Salvà, l'Associació de Pares i Mares de l'escola de Son Sardina, Andreu Genovart, vicari general; Jaume Alemany, vicari episcopal de la Part Forana, Bartomeu Tauler, vicari episcopal de Palma i secretari de la Pastoral i tot el consell episcopal del bisbe Teodor Úbeda. La resta de mitjans de comunicació i tots els líders polítics i socials nacionalistes i progressistes han tengut el seu minut de glòria i han passat per la màquina difamadora d'Inda i Pedro J.

Inda encarna l'etapa més fosca i tenebrosa del periodisme a Mallorca. Mai s'havia manipulat, insultat i difamat tant des d'un mitjà de comunicació. Inda i el seu protector Jaume Matas han fet arribar la crispació política i mediàtica fins a límits mai vistos i han enverinat fins a tal punt el clima polític i social que han provocat una reacció social que és la que ha acabat amb la majoria absoluta del PP a totes les institucions.

Una majoria de mallorquins, com Cherie Blair, també pensa que no el trobarem a faltar a Eduardo Inda...

I per als que fins ara tenien el costum d'informar-se dels resultats i classificacions a través del Marca, un consell: a partir d'ara caldrà contrastar-los amb un altre mitjà.

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat