Indica publicitat
Dimecres, 19 de de gener del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dimarts, 10 de de juliol del 2007 | 18:25
Crònica · Illes Balears

Tots els noms de la nova política balear i pitiüsa

Ha resultat un part difícil i la història política recent de les Illes Balears, plena de transfuguismes i compra-venda de polítics, aconsellava no llançar les campanes al vol fins que no s’haguessin constituït totes les institucions. El cap de setmana passat es constituí el Govern de les Illes Balears, així com els consells de Menorca, Eivissa i Mallorca. I aquest dimarts s’ha constituït el Consell de Formentera, de recent creació i encara sense competències. Totes aquestes institucions s’han constituït sense cap novetat i totes compten amb presidents progressistes.
Pel que fa al Govern de les Illes Balears, no és paritari, si bé té una important presència femenina (està integrat per nou homes i sis dones) i la participació de dos membres no mallorquins: el menorquí Albert Moragues, que ocuparà Presidència (autèntic home fort del Govern) i l’eivissenca María Ángeles Leciñena, a Interior, tots dos pertanyents al PSOE. Cal destacar que Leciñena serà la responsable de posar en marxa la policia autonòmica.

Entre els consellers del PSIB també s’han d’incloure Carles Manera a Economia; Jaume Carbonero a Habitatge i Obres Públiques; Margarita Nájera a Treball i Formació (una de les sorpreses de l’executiu); Mercè Amer a Agricultura; Vicenç Thomàs a Salut; i Bàrbara Galmés a Educació i Cultura (conselleria que tendrà diversos representants del Bloc). El Bloc per Mallorca comptarà amb tres representants: Fina Santiago a Benestar Social; Gabriel Vicens a Mobilitat i Ordenació del Territori; i Francesca Vives a Comerç, Indústria i Energia. Per la seva banda, Unió Mallorquina hi aportarà Miquel Àngel Grimalt a Medi Ambient; Francesc Buils a Turisme; i Mateu Cañellas a Esports i Joventut. Dimarts a la tarda Francesc Antich ha pres possessió com a nou president del Govern.

Pel que fa al Consell de Mallorca, dissabte passat es va fer l’acte de constitució de la nova corporació i l’elecció de la nova presidenta, Francina Armengol, que va comptar amb el suport dels 17 consellers i conselleres dels grups socialista, del Bloc per Mallorca i d’Unió Mallorquina. L’acte va comptar amb la presència del president del Govern, Francesc Antich; de la presidenta del Parlament, Maria Antònia Munar; de la batlessa de Palma, Aina Calvo; i del delegat del Govern espanyol, Ramon Socias. També hi assistiren representants d’altres autoritats de les Illes Balears i de diverses organitzacions socials, com el president de l’Obra Cultural Balear, Jaume Mateu, el membre del GOB Macià Blázquez, la portaveu de la Plataforma pel Parc de les Vies, Àngels Fermoselle o la de Salvem la Real, Aina Calafat.

El nou govern del Consell estarà integrat per Cosme Bonet (PSOE) a Presidència; Antoni Alemany (PSOE) a Hisenda i Innovació; Maria Lluïsa Dubon (PSOE) a Territori; Isabel Oliver (PSOE) a Economia; Josefina Ramis (PSOE) a Igualtat, Joventut i Menors; Jaume Garau (PSOE) a Benestar Social; Joana Lluïsa Mascaró (Bloc) a Cultura i Patrimoni; Miquel Rosselló (Bloc) a Cooperació Local; Joan Lladó (Bloc) a Interior; Antoni Pascual (UM) a Obres Públiques; Dolça Mulet (UM) a Esports i Promoció Sociocultural; i Catalina Julve (UM) a Medi Ambient. El Consell de Menorca, amb Joana Barceló al capdavant, es va constituir dissabte vespre, mentre que el d’Eivissa, presidit per Xicu Tarrés, es constituí dilluns. El nou Consell de Formentera, presidit per Jaume Ferrer, ha nascut aquest dimarts.

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat