Indica publicitat
Dissabte, 31 d'octubre del 2020
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dijous, 25 de març del 2010 | 16:44
Crònica · Illes Balears

Una d'espies

Detectius, punxades telefòniques, policies confidents, filtracions periodístiques, micròfons ocults, informes falsos, i sobretot, mentides: moltes mentides. I com a teló de fons, el misteri de l'origen d'una gran fortuna. Els amants del gènere negre gaudeixen aquests dies de veure, en directe, com els interrogatoris als membres del clan Matas s'han convertit en material de primera per una novel·la d'espies o un thriller político-judicial d'allò més sucós...

Per començar, avui dematí el jutge ha fet canviar la sala on es feia l'interrogatori per por a micròfons ocults. Micròfons de qui? Pel que fa a l'aparició, avui, a la premsa escrita, de les converses entre Rafael Parera, Jaume Matas, i Maite i Fernando Areal, augmenten encara més les incògnites i preguntes al voltant de la fortuna de l'ex-president, i li compliquen realment el procés. Les punxades revelen el pla per muntar totes les mentides de la defensa, per mirar d'explicar, com fos, l'augment de patrimoni -fins i tot mirant de contractar un pèrit que pogués fer un informe justificatiu-, però molt més interessant és veure de primera mà el cercle i els nivells en que es movia el matrimoni Matas, i sobretot, la frustració que els genera veure com, perdut el poder i assetjats per la justícia, els seus anteriors amics "no els coneixen": "Esto solo cambia si estás de ministro o no estás, con esta gente...", confesa, abatuda, Maite Areal al seu advocat.

Alguns punts, per ara poc desenvolupats, en les converses, poden obrir alguns interrogants interessants: a què es refereix Parera quan li diu a Jaume Matas que la seva dona "tenia prevista la intervenció d'un detectiu"? O quin regal va fer Esther Koplowitz, màxima accionista de FCC, a Matas, que podia suposar un problema? I pel que fa a la policia, no deixa de ser rellevant que tots els protagonistes sospitin que tenen els telèfons intervenguts ("ten cuidado", se suposa que li ha dit un agent de la Guàrdia Civil a Parera).

Tot plegat, dibuixa un panorama complicat per Matas, els seus, i la seva defensa, ja que les mentides resulten més que evidents. Però també obre nous fils que poden estendre la trama més enllà del velòdrom. D'entrada, situa part de l'escena enfora de Palma: a Madrid.

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat