Indica publicitat
Dimarts, 20 d'octubre del 2020
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Divendres, 25 de juny del 2010 | 15:35
Crònica · Illes Balears

Continua el via crucis judicial del PP

Setmana moguda per als antics càrrecs del PP. Entre d'altres vicissituds, s'ha produït la imputació de Joan Flaquer pel "cas Sant Telm", al qual també està implicat l'expresident Gabriel Cañellas. També s'han fet noves revelacions del "cas Bomsai", que impliquen entre d'altres Lluís Ramis, exconseller d'Economia (també imputat) i poden arribar, estirant el fils, fins als també exconsellers Aina Castillo (de Salut) i José María Rodríguez (d'Interior), i s'ha sabut l'anunci fet pel jutge José Castro d'obrir 20 peces separades per agilitzar l'acció judicial del "cas Palma Arena", que té un sumari de més de 25.000 pàgines que inclou els nombrosos delictes imputats a Jaume Matas i als seus subordinats directes.

La situació penal de l'expresident és tan greu que el seu advocat, Rafael Perera, ha hagut de negar que el seu client tengui intenció de fugir. La novetat d'avui és la dimissió de l'exconseller de Comerç i Indústria, l'eivissenc Josep Juan Cardona, que ha anunciat que abandona la vida política. Cardona està imputat en el "cas Scala", més conegut per la famosa capsa de Cola Cao amb doblers que tenia enterrada en el seu hort l'exgerent del CDEIB Antònia Ordinas.

Cardona, a qui la fiscalia va demanar una fiança civil de 2,9 milions d'euros, va passar al grup mixt del Parlament quan l'actual president del PP, José Ramón Bauzá, el va suspendre de militància i li va demanar l'acta de diputat, però ha continuat votant sempre amb la formació ultraconservadora. Cardona sempre ha defensat la seva innocència, però la seva dimissió està motivada sense cap dubte per la necessitat de millorar les seves possibilitats de defensa.

Com en els casos de Bartomeu Vicens, primer diputat expulsat al grup mixt durant aquesta legislatura, i de Maria Antònia Munar, expresidenta del Parlament, la pèrdua de condició d'aforat que implica la dimissió de Cardona significa que el cas deixa d'estar en mans del Tribunal de Justícia de Balears i torna al jutjat ordinari. El resultat és que la instrucció del cas i els possibles judicis i condemnes s'allarguen més en el temps. I el temps en política és una eternitat.

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat