Indica publicitat
Dilluns, 12 d'abril del 2021
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dijous, 19 de gener del 2012 | 16:31
Crònica · Illes Balears

Les protestes a Bauzá es multipliquen

L'oposició a la política lingüística de Bauzá s'estén. Als dubtes mostrats públicament per membres de la vella guàrdia –són significatius els casos de Gabriel Cañellas i Joan Huguet -, es va afegir ahir el pronunciament inequívoc de la Universitat, màxima entitat consultiva, segons l'Estatut, en matèria de llengua.

Tribuna Mallorca · La UIB també ha presentat al·legacions, i s'afegeix així als milers de persones i entitats que ho han fet.

La crispació social provocada pel tàndem Bauzá-Delgado ja és un fet. Amb pocs dies de diferència, s'han repetit les xiulades contra el batle de Palma, Mateo Isern, en l'acte de presentació de les Festes de Sant Sebastià.

Però l'apoteosi ha arribat amb les celebracions ahir de la revetla de Sant Antoni, festa grossa a nombrosos pobles de Mallorca, amb els atacs contra la llengua com a tema omnipresent de les ximbombades. I amb la sonora xiulada contra el president i contra els membres del seu govern a Sa Pobla. Ni el fet d'anar acompanyats de Biel Serra, batle que s'ha posicionat contra la reforma de la Llei de la Funció Pública, va poder evitar l'escridassada contra un govern que sembla haver perdut els papers.

La convocatòria, feta a través de Facebook i amb participació molt majoritària de ciutadans poblers, va ser tot un èxit. Encara més, es va convertir en el protagonista indiscutible de la festa i va arrossegar la resta de participants en una xiulada que va esdevenir multitudinària. Les gloses crítiques cantades a ple pulmó, els crits de "A Sa Pobla en català" i les pancartes reivindicatives varen ser l'expressió de l'afartament social contra una classe política que ha trencat totes les normes, escrites i no escrites, que havien anat definint l'autonomia. Tot això retransmès en directe per IB3. Vist l'actual panorama, caracteritzat per l'autisme polític i per l'allunyament de la realitat, no està clar que això faci recapacitar Bauzá i companyia. Les mobilitzacions, per tant, hauran de continuar.

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat