Indica publicitat
Dissabte, 17 d'abril del 2021
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dilluns, 23 de abril del 2012 | 19:38
Crònica · Illes Balears

Protesta al Consell de Menorca contra la política territorial del PP

Aquest matí s'ha produït una protesta ciutadana durant el transcurs del Ple del Consell de Menorca, governat pel Partit Popular (PP). Els activistes han demanat la dimissió del conseller d'ordenació del territori, Cristóbal Huguet, qui va intentar modificar el Pla Territorial Insular (PTI) de forma irregular.

Maó · El PTI és un instrument jurídic que garanteix la protecció als paratges més emblemàtics de Menorca. La maniobra d'Huguet consistia a modificar el PTI introduïnt esmenes a un decret llei autonòmic que estava en discussió al Parlament de les Illes Balears. D'aquesta manera evitava el procés d'informació pública i eliminava les possibilitats de participació ciutadana en la modificació de la norma.

Finalment, els serveis jurídics del Parlament van desestimar aquest procediment i la modificació express va quedar encallada. Aquest dictàmen va suposar un revés al PP menorquí que va causar tensions internes dins de l'equip de govern del Consell de Menorca, fins al punt que Huguet va declarar que no descartava dimitir. Tantmateix, el govern insular va manifesta que pensava dur a terme igualment la modificació, açò sí, seguint el procediment reglamentari.
La ràpida capacitat de resposta de la ciutadania fa pensar que el PP trobarà una forta oposició pública
D'aquesta manera, els grups ecologistes i de defensa del territori i el paisatge han pogut conèixer a l'avançada les intencions del conseller huguet i han començat les mobilitzacions. El col·lectiu ecologista GOB ha desplegat una campanya informativa, a la que se suma la protesta d'avui. La ràpida capacitat de resposta de la ciutadania fa pensar que el govern insular del PP trobarà una forta oposició pública a la modificació del PTI.

En el comunicat lliurat a la premsa, els grup d'activistes justifiquen la dimissió d'Huguet en els motius següents:

1. Per mentir repetidament a la ciutadania a través dels mitjans: ni el PTI té res a veure amb la disminució de turistes (al contrari, ja que els turistes valoren Menorca més que les altres illes, gràcies al seu paisatge), ni la finalitat que persegueix aquesta modificació és la dinamització econòmica general.
2. Perquè a Menorca hi ha encara disponible superfície edificable equivalent al 30% del que ja hi ha edificat i, per tant, no cal desprotegir cap espai natural per fer nova urbanització, si és que hi ha demanda per fer-ho (cosa no demostrada).
3. Perquè vol destruir el nostre paisatge, que és el nostre patrimoni col·lectiu, la riquesa que podem gaudir i fins i tot de la que podem viure nosaltres i els nostres fills.
4. Perquè ha intentat fer-ho d'esquena al poble, per via d'urgència, sense informació pública i eludint el debat ciutadà.
5. Perquè ni tan sols els seus correligionaris de Palma accepten aquest mètode, que ha posat en evidència el seu tarannà prepotent i antidemocràtic.

En finalitzar la protesta, Huguet ha demanat que s'emprenguin accions contra els activistes per atemptar contra el seu honor.

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat