Indica publicitat
Dimecres, 1 de de desembre del 2021
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Divendres, 30 de d'octubre del 2009 | 15:24
Crònica · Madrid

Campuzano i Esteve, la sociovergència que funciona

Aquesta setmana, al Congrés dels Diputats, s'ha aprovat la reforma de la llei d'Estrangeria. A banda de si s'endureixen les condicions del reagrupament familiar o de si s'allarga el període de retenció, modificacions que ERC i ICV han criticat amb força, la nova llei és un exemple de la manera de fer política que s'ha de promoure, per part dels partits catalans, al parlament espanyol.
El diputat de CiU, Carles Campuzano, ha aprofitat que el PSOE està mancat de majoria per presentar-se com a soci preferent i introduir modificacions per donar més autogovern a Catalunya. Aquesta reforma és un model perquè dóna singularitats al Principat: juntament amb Andalusia pot contractar en origen gràcies al nou Estatut, i juntament amb el País Basc pot donar més competències al cos policial autonòmic.

Si no es té un estat propi, la millor manera d'avançar cap a ell o cap a quelcom que s'hi assembli és singularitzar la posició de Catalunya. Que el Principat no es dilueixi en l'amalgama autonòmica, com una regió més. I les quaranta esmenes que hi ha introduït CiU és la manera d'avançar cap a una realitat positiva. També s'ha de valorar la posició del diputat d'ERC, Joan Tardà. Tot i oposar-se a la reforma, en el debat sobre la millora de l'autogovern català va posar-hi totes les facilitats. Un altre exemple de la coordinació que han de tenir les formacions catalanes a Madrid.

Per la seva banda, la diputada del PSC integrada en el grup del PSOE, Esperança Esteve, ha fet de companya còmplice de Campuzano i ha compaginat el fet de donar un suport estable i segur als socialistes amb que la llei es coordini amb les millores en autogovern que suposa el nou Estatut. Des de Tribuna.cat, sempre exigirem al PSC que defensi la seva autonomia avançant cap a un grup propi al Congrés i trencant, quan calgui, la disciplina de vot del PSOE. Però s'ha de dir que si el treball del PSC sempre anés en el sentit que l'ha fet anar Esteve, es podria estar raonablement satisfet.

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat