Indica publicitat
Dilluns, 12 d'abril del 2021
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dimarts, 3 de maig del 2016 | 11:42
Crònica · Nació Digital

Demòcrates aposta per un front comú el 26-J per "bloquejar la política espanyola"

"La convocatòria de noves eleccions és un fracàs absolut de la política espanyola", i suposa un "ridícul" per part de l'estat espanyol als ulls de tot Europa, ha assegurat aquest dilluns Antoni Castellà en nom de Demòcrates de Catalunya.

Castellà –que ha comparegut al costat de Núria de Gispert i Assumpció Laïlla com a portaveus del partit- ha parlat de la necessitat que les forces sobiranistes facin un "front comú per bloquejar la política espanyola".

Per Castellà, cal consolidar l'independentisme com a primera força política catalana i "l'únic sentit que té presentar-nos junts tots els sobiranistes" a unes eleccions estatals és "ser-hi per bloquejar la política espanyola". Ha dit que "sembla que ERC ja ha pres la decisió d'anar sola", però s'ha preguntat si és la decisió definitiva. Ha afegit que "CDC llança la tovallola massa aviat" i que hi ha temps fins al 13 de maig per presentar coalicions electorals. Per Demòcrates, ha plantejat la possibilitat d'una llista de ciutadania, amb membres de la societat civil organitzada.

"Perplexitat" amb l'intent de recuperar les sigles de CDC

Si finalment s'imposa la dinàmica de llistes de cada partit amb les seves sigles, Castellà ha afirmat que "en aquest cas, estarem en un escenari de política autonòmica". Si és així, el partit decidirà quin posicionament adopta davant el 26-J. Castellà ha mostrat "perplexitat" davant la possibilitat que es vulguin reflotar les sigles de Convergència Democràtica: "No tindria lògica en un moment en què des de la mateixa CDC es parla de refundar el seu projecte". El nom no és essencial, ha dit, però si fa pocs mesos es va argumentar a favor d'un nom, com ha estat Democràcia i Llibertat, només tindria sentit un nou canvi de la marca si fos per assolir una major transversalitat.

L'expresidenta del Parlament, Núria de Gispert, ha reforçat les paraules de Castellà subratllant que l'objectiu és anar cap a la independència: "El mentrestant no ens agrada, però mentre hi siguem, defensarem anar tots els sobiranistes junts a Madrid".

Demòcrates de Catalunya també ha explicat que com a partit se sent "soliviantat" per l'actitud de l'executiu de Mariano Rajoy davant el recurs presentat contra la llei 24/2015. L'expresidenta del Parlament ha titllat el recurs de "veritable setge" a les lleis que elabora el Parlament.

Pep Martí (Servei de Nació Digital per a Tribuna)

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat