Indica publicitat
Dimarts, 25 de de gener del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dijous, 3 de de febrer del 2011 | 17:20
Crònica · País Valencià

La final de Camps

Quan el Tribunal Suprem va reobrir el 'cas dels vestits' a l'"estil Barça" (per 5 vots a 0), Francisco Camps va afanyar-se a convocar una junta directiva regional del PP valencià amb caràcter d'urgència. No perquè volguera dimitir els càrrecs que ostenta, òbviament, sinó tot just pel contrari: volia garantir-se la seua continuïtat a tots ells. I per això mateix va forçar els seus companys a fer-lo costat, com així va passar. El sector zaplanista de la formació, que s'olorava la jugada, va optar per no fer-hi acte de presència.

En aquell mateix moment, el maig del 2010, Camps va informar que activava el pla electoral del PPCV, que passava per nomenar un comitè electoral de la seua corda, absolutament fidel, que tindria com a missió gairebé exclusiva nomenar-lo candidat per unanimitat. Paula Sánchez de León, portaveu del Consell i persona que ha crescut a l'ombra de Camps des que aquest va arribar al poder, el 2003, va ser l'encarregada de coordinar tot aquest ritual. Semblava que seria bufar i fer ampolles, vaja.

Però no. Si Camps pretenia collar Mariano Rajoy i que aquest el proclamara candidat l'estiu passat (el juliol, era la data en què confiava Camps esdevenir presidenciable de manera oficial), s'ha topat amb una realitat força menys agradosa pels seus interessos. Una realitat segons la qual, quan resten poc més de 100 dies perquè se celebren les eleccions, Camps encara no ha estat confirmat com a cap de cartell, més enllà de les certeses que han transmès tant Rajoy com el seu vice-secretari de comunicació, Estaban González Pons, en el sentit que "un president no es ven per quatre vestits" i que aquests regals no són motiu suficient per posar punt i final a la seua cursa política.

Quan serà proclamat Camps candidat, doncs? Aquesta és la gran pregunta que es fa tothom. Avui al matí, dijous, i de manera sorprenent, Camps mateix ha donat un termini de 72 hores perquè el seu partit propose a la direcció estatal els candidats als municipis de més de 20.000 habitants, un procediment que no ha de generar problemes més enllà de "tres o quatre" localitats de les comarques d'Alacant en què els zaplanistes es neguen a cedir més terreny al campsisme. En qualsevol cas, el fet que siguen aprovats els alcaldables però no el presidenciable no deixa de ser cridaner. L'ex-president espanyol José María Aznar, de visita avui a València, no s'ha pronunciat al respecte, però és una evidència que tot el partit resta pendent de la decisió que en pocs dies puga prendre el magistrat José Flors, que ha de decidir en una setmana o dues si crida a judici Camps pel 'cas dels vestits', com sembla que farà.

s això que atemoreix Rajoy. Validar la carta de Camps després d'amagar-la tant de temps sense posar-la sobre la taula, i que això només siga l'avantsala d'una citació judicial de conseqüències imprevisibles. Què podria passar en el cas que la campanya electoral, o la precampanya tensa que ja es perfila, coincidira amb una visita de Camps al Tribunal Superior de Justícia del País Valencià? La majoria absoluta de Camps potser no perillaria, però la imatge del PP a l'àmbit estatal, sí, i de quina manera. Els terminis s'escurcen, el jutge s'ha fet un fart d'admetre dilacions del procés, i ara ha de ser ell mateix qui determine, en copsar les proves aportades per l'acusació i per la defensa, si hi ha prou motius per empaperar Camps de valent.

González Pons, qui més clarament aposta per la continuïtat de Camps, és qui tindria més números per rellevar l'actual president en el cas que aquest no poguera presentar-se de nou. Un escenari que Camps no contempla però que alguns li han deixat caure que seria convenient, en cas que hi haja judici pels volts de la final de la Copa del Rei, per exemple. La imatge del cap del Consell a la banqueta dels acusats, com a presumpte culpable dels fets que es jutjarien, atrauria més càmeres que la finalíssima entre Barça i Madrid que previsiblement s'esdevindrà a València el 20 d'abril.

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat