Indica publicitat
Dimarts, 18 de de gener del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dimecres, 21 de de setembre del 2011 | 17:40
Crònica · Pla de lleida
Ivan Mambrillas

Convergència i l'alcalde d'Alfés

Des que D'Ors va acreditar aquell hàbit inductiu, tan pròdig en fal·làcies, de convertir l'anècdota en categoria, la temptació de passar-se de llest va adquirir, en aquest rodals, una força renovada.

Lleida · Què és, avui, Convergència? Si el Pantarca no hagués existit, potser ara no estaríem temptats a respondre que CDC és l'alcalde d'Alfés. Un individu que sent els sotracs de la líbido quan els regidors de la CUP li proposen, al ple, de fer desaparèixer la foto del rei del consistori.

Un patriota que, cansat d'Espanya i de ser un home d'ordre, es lliura a l'excitant plaer de la insubordinació i vota a favor de la proposta. Però un individu que, inquiet, hores després, davant la possibilitat d'haver comès un excés, com el beat que no sap si s'ha posat massa lúbric i necessita confessar-se, finalment consulta la llei, gens ambigua pel que fa a símbols regis, i revoca l'anunci del ple a fi d'estalviar a l'ajuntament una possible sanció.

Convergència és això, una beata de l'ordre que, enfrontada al seu caràcter injust, sobreestima patèticament el cost de desafiar-lo

Vençuts per la temptació orsiana, podríem, doncs, pontificar: Convergència és això, una beata de l'ordre que, enfrontada al seu caràcter injust, sobreestima patèticament el cost de desafiar-lo. O podríem mirar de no passar-nos de llestos i reconèixer que CDC no és reductible a una tal anècdota: que, per exemple, a Badalona, Convergència és capaç d'amenaçar l'alcalde amb una moció de censura si no secunda una declaració a favor de la immersió.

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat