Indica publicitat
Dilluns, 12 d'abril del 2021
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dimecres, 22 d'octubre del 2014 | 18:46
Crònica · Pla de lleida
Ivan Mambrillas

De quan l'alumne no fa els deures

Proclamem la senzillesa del moment i denunciem les complexitats espúries.

Lleida · No obliguem el poble a fer-se pacientment càrrec de la complexitat intrínseca d'un acord entre elits ideològicament allunyades i proclius a la bandositat: obliguem les tals elits a fer-se urgentment càrrec de la simplicitat intrínseca de les prescripcions populars: una consulta que ranegi, als ulls del món, el referèndum, i un procés electoral orientat a la ruptura amb l'estat.

No acceptem la metàfora segons la qual l'actual conjuntura és un trencaclosques en què les peces de les posicions legítimes i constructives s'han d'encaixar, també, amb les de les raons partidistes, o personalistes, inconfessables: l'anomenat procés, a finals d'octubre del 2014, continua sent una d'aquelles fraccions matemàtiques que, bé que pròdigues en factors i, doncs, en aparença difícils, els alumnes que han fet els deures sempre saben simplificar.

La posteritat del president, la longevitat de CDC, les perspectives electorals d'ERC, els titafredisme ideològic d'UDC i d'ICV, etc.: ¿què són sinó factors que s'anul·len mútuament, la faramalla de la fracció que l'autodeterminisme català ja ha guixat des de fa temps?

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat