Indica publicitat
Divendres, 30 d'octubre del 2020
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dimecres, 13 de juny del 2012 | 17:25
Crònica · Pla de lleida
Ivan Mambrillas

El mestretites i la paciència de Hulk

No és només l'obra de l'insigne barbut el que està cobrant, enmig del marasme, inopinada vigència, sinó que velles formes de pensament, o protopensament, força menys venerables també viuen la seua enèsima joventut.

Lleida · Com més s'escampa una visió conflictivista de l'estat de coses (la crisi com a paroxisme d'un conflicte d'interessos entre la majoria i una minoria), més prolifera, també, el mestretites demofòbic: "el poble, la gent, no té, al capdavall, ni puta idea del que passa" o "sort en tenim que tot plegat ho resoldran les elits" són els subtextos d'uns quants articles d'opinió que abaixen la mirada cap a l'última mobilització popular.
La civilitat és, avui, un dels principals atributs de les masses
Les masses no hi són vilipendiades com en les notes dels vells aristòcrates de l'esperit, però sí representades, obliquament, com a preracionals, infantils, femenines: la protesta de l'home massa és, eminentment, ingènua i emotiva ─i, per descomptat, no aporta cap solució al problema. Tampoc no hi pot faltar, en aquests efluvis de la reacció, una glossa paternalista, a guisa de paràbola, de "les dificultats en què estem immersos", que invariablement apel·la a les experiències de l'economia domèstica: "eh que quan el pare va perdre la feina vau passar les vacances en un càmping i no, com fins llavors, en un hotel?".

Tot d'homes massa miren d'entendre, via llibres, webs, xerrades, els envitricolls del capitalisme mundial, i el mestretites parla d'hotels i de càmpings: decididament, si no hi ha trencadissa social no és pas per la intel·ligència ordenadora de les elits, sinó perquè la civilitat és, avui, un dels principals atributs de les masses.

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat