Indica publicitat
Dissabte, 17 d'abril del 2021
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dimecres, 29 d'octubre del 2014 | 17:38
Crònica · Pla de lleida
Ivan Mambrillas

No som l'home dels daus

Si PP i PSOE ens conviden cínicament a arriar bandera i esperar el dia en què dos terços del Congrés s'avinguin a reformar la Constitució per legalitzar la secessió del Principat, Pablemos (per dir-ho amb els més suspicaços) ens convida... a arriar bandera i esperar el dia en què l'esquerra antagonista assalti el poder de l'estat.

Lleida · No pas per cinisme, en aquest cas, sinó per una barreja de voluntarisme megalòman ("podem guanyar les pròximes eleccions generals i podem liquidar la monarquia postfranquista"); mala conceptuació de l'autodeterminisme català (en lloc d'un moviment de masses genuïnament revolucionari i sense parió a Europa, hi veu una expressió més, sostinguda tant per elements progressius com regressius, de la crisi de legitimitat del règim) i, és clar, nacionalisme (per a aquesta esperança blanquiroja del regeneracionisme espanyol, resoltament antiindependentista, el projecte comú sempre tindrà precedència sobre l'exercici efectiu del dret a l'autodeterminació per part del Principat).

"Espereu-vos que nosaltres, IU i els partits d'àmbit no estatal sumem dos terços al Congrés per iniciar un procés d'autodeterminació": cal estar molt afectat de narcisisme partidista per sospitar que un poble que s'ha alçat et farà cas i fiarà la seua sort als resultats incerts d'uns comicis espanyols; cal ser molt ignorant sobre la robustesa, la convicció i el nervi revolucionari de l'autodeterminisme català per arribar a confondre aquest moviment amb l'home dels daus, aquell individu capaç de subordinar les decisions més transcendents de la seua vida a una incontrolable combinació de guarismes.

Podem mai no supeditaria el seu assalt al cel a una hipotètica hegemonia dins la UE de l'esquerra antagonista, per més que el capitalisme no es pugui embridar des d'un sol país. La independència del Principat i una majoria de diputats espanyols desolats són fenòmens compatibles, igual que és compatible desitjar que Podem guanyi unes eleccions espanyoles i demanar-li que no toqui les gònades.

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat