Indica publicitat
Dimarts, 25 de de gener del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dijous, 15 de de novembre del 2012 | 18:09
Crònica · Pla de lleida
Ivan Mambrillas

Simplificant l'equació

¿És possible alternar una aguda visió sobre els conflictes d'interessos entre l'estat espanyol i el Principat amb una concepció trivialment consensualista del funcionament del joc social, hostil a qualsevol noció seriosa d'antagonisme entre grups?

Lleida · No només és possible, sinó que pot arribar a encimbellar-te en les enquestes. Alguns elements de CiU estan persuadits que la independència del Principat serà la nostra singular i tardana sanció d'aquella tesi, com més va menys invocada, de la fi de la història: un cop superat el plet amb Espanya, ingressarem en l'eternitat mundana de la gestió d'un consens interclassista en el marc d'un estat liberal capitalista i etc.

Molts dels qui avui no hem anat a treballar ─no pas per un acompliment sobtat dels nostres somnis més lúbrics, sinó perquè ens hem adherit a la vaga general─ creiem, ben al contrari, que la independència marcarà l'inici de la història (deixem ara de banda la resta dels Països Catalans): si no de la Història, sí, almenys, d'una història més interessant. 

Potser n'hi ha que, pensant en les bondats del contacte amb l'alteritat política, ja troben força interessant l'actual estat de coses, en què podem coincidir amb Duran i Lleida o Felip Puig en una manifestació. Amants condicionals de la pluralitat com som, entenem per interessant ben bé una altra cosa. Per exemple, allò que fa l'estudiant de matemàtica quan simplifica l'equació. La vaga d'ahir ─les seues presències i les seues absències─ és una promesa d'equació simplificada.

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat