Indica publicitat
Dimarts, 25 de de gener del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dimarts, 1 de de febrer del 2011 | 14:33
Crònica · Política catalana

Esquerra i Reagrupament

L'acord a què han arribat Esquerra i Reagrupament per fer una llista conjunta a l'Ajuntament de Barcelona encapçalada per Jordi Portabella és un fet significatiu que supera l'àmbit local, perquè estem parlant de la capital de Catalunya. El pacte per anar junts a les eleccions municipals del 22 de maig marca un punt d'inflexió i potser l'inici del desgel entre dues formacions que havien estat el mateix no fa gaire anys. De moment, l'experiència s'ha repetit al municipi de Joan Carretero, Puigcerdà, i a una ciutat tant important com Sant Cugat. Hi ha converses en marxa i l'experiència es podria repetir en altres municipis.

L'independentisme va pagar molt cara la seva divisió interna a les passades eleccions catalanes: ERC va tenir un daltabaix electoral, Reagrupament no va obtenir representació parlamentària i Solidaritat va aconseguir només quatre escons. El resultat és que en aquesta legislatura hi ha menys diputats independentistes que a la passada, si descomptem els que hi pugui haver a CiU o a ICV a títol individual. Aquest factor encara és més greu quan la societat catalana veu com l'independentisme sociològic augmenta enquesta rere enquesta.

Els líders de les formacions independentistes han de reflexionar i sembla que els d'ERC i els de Reagrupament ja ho han començat a fer, buscant teixir noves complicitats de cara a les municipals. Solidaritat de moment se n'ha autoexclòs, potser envalentonada per uns resultats que són bons per una formació que acaba de néixer però que tampoc són per tirar coets. Les ferides encara estan obertes i queda molt camí per recórrer. Però el camí iniciat per Esquerra i Reagrupament és el correcte: el del diàleg, el de la distensió i, si pot ser, el de l'acord.

 

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat