Indica publicitat
Diumenge, 29 de novembre del 2020
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dimarts, 15 de novembre del 2011 | 15:23
Crònica · Política catalana

20-N: Aturar el PP

El PP té guanyades les eleccions espanyoles des de fa setmanes. L'enfonsament del PSOE a nivell d'Estat li regala una majoria absoluta amplíssima. És tant àmplia que el PP pot fer majoria absoluta sense els 47 escons que aporta Catalunya al Congrés de Diputats.

Per tant, l'argument del vot útil en aquestes eleccions no serveix, especialment per aquells electors que volen perdre de vista el PSOE a la Moncloa i dubten entre CiU i el PP. Rajoy ja és president, ens agradi o no.

Davant aquest escenari Catalunya ha d'aconseguir marcar un cop més la diferència si vol seguir considerant-se una nació. Ha de ser una taca d'un color diferent al blau que inundarà tots els racons d'Espanya. Una victòria del PP a Catalunya ens dissoldria com a país, ens assimilaria al mapa espanyol, com La Rioja o Castella-La Manxa.

Donar la majoria d'escons catalans a un partit que ha recorregut l'Estatut al Tribunal Constitucional, que vol liquidar la immersió lingüística, que no vol sentir a parlar de pacte fiscal i que considera un espoli el retorn de Salamanca voldria dir que els catalans avalen tots aquests atacs contra el país. Ens deixaria sense força ni credibilitat per reivindicar res, perquè hem donat la victòria als botxins.

D'aquí a diumenge encara ho podem evitar votant partits de tradició democràtica, partits que fan de Catalunya la seva prioritat i que no depenen orgànicament de Madrid. Una nació només es pot bastir a partir d'organitzacions polítiques nacionals fortes, amb recolzament popular per plantar cara a Madrid. Predicar l'abstenció des de l'independentisme és a hores d'ara una irresponsabilitat que només afavoreix el PP i quedar-se a casa serà un luxe que després no ens permetrà queixar-nos. El 20-N, aniversari de la mort de Franco, aturem el PP a Catalunya.

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat