Indica publicitat
Dissabte, 28 de de maig del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dimecres, 10 de de juny del 2015 | 17:19
Crònica · Política catalana

Colau comença a aterrar a l'Ajuntament de Barcelona

Ada Colau, líder de BComú, tenia i encara té inexperiència en la política institucional. Les primeres declaracions d'ella i d'alguns dels seus col·laboradors més directes potser van acontentar els sectors més radicals de la seva coalició però van espantar l'stablishment així com diferents sectors de la societat catalana que tenen por que es perdi el model d'èxit de Barcelona, futura capital del nou estat català.

Ada Colau, però, és més hàbil del que havien pensat els seus opositors. Amb el diàleg amb ERC i Alfred Bosch, i amb d'altres sectors de la societat civil com l'ANC i Òmnium Cultural, Colau ha aconseguit frenar les desbocades declaracions d'alguns dels seus col·laboradors i ha començat, així, a fer emeregir propostes que podríem anomenar d'un maragallisme renovat.

Cal no oblidar que Alfred Bosch, cap de llista d'ERC, i alguns dels col·laboradors d'Ada Colau van ser peces importants en l'etapa de Pasqual Maragall a l'Ajuntament de Barcelona durant els Jocs Olímpics. Segons fonts ben informades, el nomenament de Jordi Martí sorgeix d'aquestes converses i d'aquests entorns, considerant que Martí és l'home adeqüat per a dur les estructures de l'Ajuntament de Barcelona i crear un equip que pugui dur a terme el programa de BComú sense atemorir i amb seny.
Quina influència tindrà ICV-EUiA, que durant aquests anys ha treballat amb els socialistes i que va continuar després amb CiU?"
El nomenament de Martí ha descolocat, però, el PSC: qui havia de dir a Jaume Collboni que Jordi Martí es convertiria en el gerent de l'Ajuntament de Barcelona que ell havia somiat comandar. Ara calen més canvis. Qui ocuparà Urbanisme? Qui es farà càrrec d'una eina molt important del municipi, la seva Guàrdia Urbana amb més de 3.000 efectius --avui acollonits en pensar que els pot comandar el regidor Jaume Asens? Qui serà els substitut de Joan Delort?

Quina influència tindrà, definitivament, tot l'aparell municipal d'ICV-EUiA, que durant aquests anys ha treballat amb els socialistes i que va continuar després amb CiU? Aquestes i moltes altres preguntes són les que Ada Colau haurà d'anar explicant davant de l'opinió pública en les properes setmanes.

Hi ha, però, un detall que no s'esperava CiU, ni el PP, ni el PSC --i menys encara C's: la reunió de Colau amb Jordi Sànchez de l'ANC i amb Muriel Casals, d'Òmnium. Iels resultats de la trobada: tots dos líders de les entitats van poder fer prometre a Colau el compromís amb el dret a decidir i amb la participació activa en la gran mobilització del proper Onze de Setembre. Aquest ha estat un gol d'Ada Colau ben correspost per Sànchez i Casals, per a endegar una veritable majoria social cap a la llibertat del país.

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat