Indica publicitat
Dimarts, 25 de de gener del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Divendres, 27 de de juliol del 2012 | 17:36
Crònica · Política catalana

Primer Oriol Pujol, després qui?

Diversos col·laboradors i col·lectius que escriuen a Tribuna.cat havien advertit fa setmanes sobre una ofensiva dels aparells de l'Estat-clavagueres i del poder judicial per a escarmentar i estovar el món sobiranista i, sobretot, els seus principals dirigents, com ja s'havia fet amb els eixos fonamentals de la reconstrucció nacional que tantes vegades hem explicat.

El nacionalisme espanyol i, repetim una vegada més, els seus aparells i clavegueres, estan al punt més dèbil dels últims 40 anys. Amb l'aprovació per part del nostre Parlament nacional de la voluntat catalana de tenir un pacte fiscal, i veient que l'Estat se'ls va en orris, intenten fer caure totes les escombraries possibles sobre la classe dirigent catalana ara que ja no poden detenir les persones, maltractar-les o posar-les a les presons com ja van fer sota el franquisme.

Aprofitant, doncs, certs indicis, l'Estat els amplifica i, en una ben organitzada orquestra i coral mediàtica, els converteix en artefactes per a destruïr persones i afeblir institucions, voluntats polítiques i la credibilitat del moviment sobiranista.

La coordinació dels diaris propers a les clavegueres de l'Estat a l'hora de reproduïr documents (fotografies i gravacions) denota que la campanya ha estat ben planificada i que l'Estat té la seguretat que ningú no demanarà comptes per aquestes filtracions impròpies d'un estat de dret i democràtic. Així, el nacionalisme espanyol actua amb la màxima impunitat, protegit pel seu padrino: el propi Estat. 
El camí no serà fàcil i operacions com la que s'està fent ara contra Oriol Pujol continuaran endavant
L'ofensiva, doncs, ara s'ha girat contra Oriol Pujol, actual secretari general de Convergència Democràtica ─el principal partit del país que defensa una opció sobiranista a Catalunya ─ i no ho oblidem, el fíll del díscol President de la Generalitat, Jordi Pujol, aquest darrer profundament molest per als poders fàctics de l'Estat pel seu discurs en aquests darrers mesos.

En aquesta crònica no volem entrar en qüestions jurídiques, ni d'Oriol Pujol ni de ningú, sinó que volem combatre l'oportunitat i l'impunitat, i, a més, volem fer arribar als ciutadans de Catalunya que creuen en l'opció de la sobirania nacional que el camí no serà fàcil, i que operacions com la que s'estan fent, ara contra Oriol Pujol i allò que ell representa, continuaran endavant. Aquesta és l'unica opció que té un Estat impotent que és incapaç de respectar la voluntat i la representativitat de les nostres institucions nacionals.

Si no hi ha un tallafocs dur i contundent de la societat catalana, l'ofensiva continuarà i llavors tan sols caldrà preguntar-se quin serà el següent dirigent sobiranista que serà desprestigiat i posat en qüestió.

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat