Indica publicitat
Dimecres, 25 de novembre del 2020
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dimarts, 22 de novembre del 2011 | 15:35
Crònica · Política catalana

Un front CiU-ERC al Parlament

Les eleccions espanyoles de diumenge passat han servit per ratificar la fortalesa del catalanisme, que en les seves diferents variants, ha aconseguit aturar l'onada popular que ha arrasat Espanya. Catalunya i Euskadi són l'excepció, i els seus sobiranismes polítics n'han sortit clarament reforçats.

A casa nostra, l'excepcional victòria de Josep A. Duran i Lleida, inesperada per molts, reforça el govern de la Generalitat i la seva aposta per la transició nacional, assumida ja pel líder d'Unió. També la política d'ajustaments pressupostaris que du a terme l'executiu d'Artur Mas s'ha vist avalada pels electors, davant un PSC que n'ha fet cavall de batalla electoral i n'ha sortit derrotat.

L'altra aposta que ha sortit reforçada és la renovació d'ERC que impulsa Oriol Junqueras, que aconseguit aturar la sagnia de vots que tenien els republicans i mantenir una digna representació al Congrés encapçala per Alfred Bosch.

Davant la brutal majoria absoluta del PP a Madrid, CiU hauria de deixar de dependre dels populars a Catalunya, com ha fet fins ara al Parlament i recollir la mà que els hi allarguen els republicans. No hi ha altra alternativa si de debò es vol impulsar la transició nacional cap al dret a decidir, com ha promès Artur Mas. El PSC no pot ser un company de viatge, perquè no vol transicions i perquè trigarà anys a recuperar-se. ICV ha fet uns bons resultats i defensa el concert i si aparca el seu purisme ideològic també podria sumar-s'hi, ni que fos des de fora. En tot cas, el 20-N obliga a replantejar les majories al Parlament per fer front a un PP enfortit que ja ha dit que no vol saber res del pacte fiscal. A CiU li ha arribat l'hora de triar.

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat