Indica publicitat
Dilluns, 29 de de novembre del 2021
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dimecres, 7 de d'octubre del 2009 | 13:39
Crònica · Política

La Diputació de Barcelona, contra l'ACN

L'Agència Catalana de Notícies (ACN) és una de les infrastructures que més ha costat de tirar endavant. El seu camí, abans de passar a ser de titularitat de la Generalitat, ha estat erràtic: moments d'encert i d'altres d'error, directors irregulars, oposició política... Es considerava, aleshores, que estava pagant el preu del seu origen, ja que l'Agència va néixer

en bona part gràcies al suport de les diputacions de Lleida, Tarragona i Girona, aleshores en mans de CiU, per tal de frenar la tendència de la Diputació de Barcelona a ocupar els espais mediàtics d'arreu.

El canvi de mapa polític i la integració de l'ACN a una Generalitat presidida pels socialistes podria fer pensar que aquell vell antagonisme hauria d'estar superat. No és el cas: en els darrers mesos la XAL (Xarxa Audiovisual Local) ha engegat diferents programes adreçats a ocupar l'espai que, de manera natural, li correspondria a l'Agència de la Generalitat, ja que, mentre la primera hauria de tenir només la demarcació de Barcelona com a àmbit d'actuació, la segona treballa per a tot el territori del Principat. Així, la XAL intenta vendre's a si mateixa com una agència de notícies capaç de subministrar continguts a tot tipus de mitjans (preferentment televisions i premsa digital), cosa que ja fa l'ACN amb el seu servei de vídeo.

s cert que l'ACN, actualment dirigida per Saül Gordillo, té encara un llarg camí per endavant per consolidar el seu model, empresarial i periodístic. I també és cert que l'àmbit audiovisual no és precisament el que més ben implementat està. Però convindria assumir que aquesta és l'infrastructura designada per exercir d'agència pública de tota Catalunya i, per tant, la XAL hauria de trobar el seu espai natural sense pretendre fagocitar el dels altres, ja que és fàcil veure-hi aleshores suspicàcies d'ordre polític.

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat