Indica publicitat
Diumenge, 12 de juliol del 2020
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Divendres, 17 de setembre del 2010 | 14:00
Crònica · Política

El Quebec s'emmiralla en Catalunya

L'independentisme català sempre ha buscat referents exteriors, des d'Irlanda fins a Escòcia. Actualment, però, sembla ser que més d'una petita nació arreu del món s'emmiralla en Catalunya. Aquesta Diada foren els quebequesos qui s'encarregaren de visitar el nostre país i no van marxar decepcionats.

El portaveu del moviment social independentista Reseau de Resistance du Québécois (RRQ), Patrick Bourgeois, assistí als actes de celebració de la Diada i féu un parlament en l'aniversari de la consulta d'Arenys de Munt. D'altra banda, la líder del Partit Quebequès i cap de l'oposició al Parlament Pauline Marois, que aspira a governar el Quebec la propera legislatura, fou convidada per Joan Puigcercós i s'entrevistà amb diversos membres del Govern i també amb Artur Mas. Les entrevistes originaren un petit embolic ja que mentre l'estada corria a càrrec d'ERC, la líder del PQ concedí una entrevista també a CiU a la mateixa seu de la federació on Artur Mas declarà que el Quebec com Catalunya "vol guanyar més quotes d'autogovern per progressar millor econòmicament i aprofundir en la seva identitat pròpia". Marois destacà el fet que el nou Estatut, malgrat la sentència del Tribunal Constitucional, acosta Catalunya al nivell d'autogovern de la província francòfona. La líder independentista es mostrà sorpresa pel vigor del moviment independentista a Catalunya i afirmà que el sobiranisme quebequès, en hores baixes, té moltes coses a aprendre del cas català. Quan fou preguntada per un possible tercer referèndum de sobirania a Quebec (el primer fou el 1980 i el segon el 1995) afirmà que si el seu partit guanya les eleccions convocarà un tercer referèndum; no obstant això, avisà de la frustració que podria generar la celebració d'un tercer referèndum si no tingués un suport ampli de la població.

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat