Indica publicitat
Divendres, 27 de de maig del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dimecres, 26 de de juny del 2013 | 18:07
Crònica · Seguretat

Cardús i Vinader participen al 30è aniversari de la primera promoció de Mossos

A l'avinguda Pearson 21, a l'Auditòrium de l'escola de negocis IESE --a pocs metres d'on va ser la primera escola de policia de Catalunya-- s'ha celebrat aquesta setmana un acte intern i emotiu del 30è aniversari de la primera promoció de Mossos d'Esquadra.

D'aquells 286 primers aspirants a Mosso avui en tenim els màxims comandaments d'aquest cos policial.

L'acte de celebració va comptar amb la intervenció del professor i intel·lectual Salvador Cardús, qui va explicar la transformació de la societat nacional catalana en aquests darrers 30 anys i, amb ella, el cos de Mossos d'Esquadra, fins a convertir-se possiblement en una dels tres principals estructures d'estat del país --junt amb el model d'ensenyament i la CCMA.

Cardús va insistir en el repte que tenen els més de 17.000 professionals de la Policia de Catalunya avui dia per a assegurar que el procés democràtic endegat al nostre país es desenvolupi dins de l'ordre democràtic i que els Mossos en siguin una garantia.

Salvador Cardús en els darrers anys ha participat a diferents actes del cos de Mossos d'Esquadra i és una de les persones no vinculades a la policia més respectada pel cos pels seus anàlisis sociològics de la societat per la qual aquest cos hi ha de vetllar.

Per la seva banda, el periodista i referent del periodisme d'investigació, Xavier Vinader, va explicar la seva vinculació des dels inicis al cos de Policia de Catalunya. Vinder va fer, juntament amb 4 membres de la primera promoció, un repàs d'anècdotes dels primers anys de servei, amb les dificultats que aquests van comportar.

Per tancar l'acte, el Conseller Ramon Espadaler va fer una breu explicació sobre el servei fet per aquesta primera promoció i també recordà les paraules del president Jordi Pujol en la presa de possessió de la primera promoció l'any 1983 en què els va dir que havien de tenir present la seva voluntat de servei al país.

A més de l'assistència de la pràctica totalitat d'aquesta primera promoció, a l'acte també hi van assistir representants parlamentaris, representants de la Guàrdia Urbana de Barcelona i Policies Municipals d'arreu de Catalunya i representants dels Cossos i Forces de Seguretat de l'Estat.

La presència emotiva de les persones que van fer possible aquesta primera promoció l'any 1983 va estar encapçalada pel primer Director General, Miquel Sellarès, el comissari Carles Torres, el Director de la primera Escola de Policia, Idelfons Valls i l'actual diputat Jaume Bosch. I també el record d'un dels membres de l'equip que ens va deixar fa uns mesos, Jaume Curbet.

L'acte va acabar amb una copa de cava i amb els comentaris de la situació de la seguretat pública de Catalunya en el moment present i les seves implicacions en la transició nacional.

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat