Indica publicitat
Dilluns, 6 d'abril del 2020
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dimecres, 6 de maig del 2009 | 16:38
Crònica · Tecnologia i país

L'e-escrutini a les eleccions europees

Les eleccions europees s'acosten a gran velocitat i, per tant, els partits comencen a preparar-se per a la contesa.


En els propers dies, les formacions polítiques del nostre país aniran accentuant el seu perfil, detallant el seu programa, reivindicant les seves propostes i la batalla dialèctica, la confrontació entre totes elles s'anirà incrementant, anirà a més. L'objectiu és obvi: captar el major nombre de vots dels electors.

Deixant de banda aquesta evidència, en aquesta nova contesa electoral hi haurà una novetat destacada. Una nova que, a més, està relacionada amb el tema que ens pertoca en aquesta crònica: les noves tecnologies. s la següent: Lleida, capital de les terres de Ponent, estrenarà el que s'anomena el col·legi administrat electrònicament o, dit d'una altra manera: s'articularà un mecanisme que permetrà dur a terme el recompte de vots de la totalitat de col·legis de la ciutat emprant les noves tecnologies. No cal dir que serà la primera ciutat del país que, davant d'unes eleccions, experimentarà aquest nou sistema de càlcul dels vots emesos.

La clau de tot plegat, el que facilitarà tot aquest recompte, serà un codi de barres que apareixerà a les paperetes dels diferents partits polítics que es presentin a aquestes eleccions al Parlament Europeu. Aquest nou sistema permetrà fer el recompte de vots més ràpidament i amb més precisió i, així, d'aquesta manera, s'evitaran errors humans que poguessin succeir-hi. També possibilitarà que la feina dels components de les meses electorals sigui més fàcil. Una manera de calcular el recompte que, a nivell estatal, tindrà altres poblacions que l'experimentaran. s el cas de Pontevedra i Salamanca. Esperem que sigui un èxit i que, ben aviat, es pugui anar desplegant en més i més ciutats i pobles en les conteses electorals que vagin celebrant-se.

s evident que la tecnologia pot ajudar, i molt, en diferents àmbits de la nostra quotidianitat. D'exemples n'hi ha moltíssims. En aquest aspecte també. De passos se'n van donant. Aquest e-escrutini n'és un més. Però també s'ha de dir que encara estem lluny d'explotar totes les potencialitats que les noves tecnologies podrien aportar a unes eleccions, com per exemple el vot electrònic. La possibilitat de poder votar a través d'Internet i les noves tecnologies. I això sí que és realment important i caldria començar-ho a abordar. Tecnològicament és viable, el que cal és decisió i voluntat política.

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Notícies relacionades
Indica publicitat