Indica publicitat
Dimarts, 26 de maig del 2020
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dimarts, 7 d'octubre del 2008 | 13:53
Crònica · Tecnologia i país

Ajuntaments catalans multats per la CMT

La setmana passada sortia a la llum pública una notícia que deia que el màxim òrgan regulador de les telecomunicacions a nivell estatal, la Comissió del Mercat de les Telecomunicacions (CMT), havia multat 5 ajuntaments del nostre país. El motiu que adduïa la CMT era que els ajuntaments estaven duent a terme una activitat de manera totalment il·legal i que no s'ajustava a la legalitat existent en matèria de telecomunicacions. El fet era que els municipis catalans de Campllong, Quart, Bordils, Espinelves i Fornells de la Selva estaven oferint a la seva ciutadania el servei de connexió a Internet de manera gratuïta a través de tecnologia wi-fi o el que és el mateix: connexió a Internet sense fils.Aquesta activitat, segons la CMT, vulnera la llei car és competència deslleial per part dels ajuntaments cap a les operadores de telecomunicacions, a no ésser que els consistoris disposin de les llicències adequades i compleixin tot un reguitzell de requisits necessaris per tal de poder oferir serveis de telecomunicacions, com és el cas de l'ADSL. I, concretament, aquests municipis multats, òbviament, no complien els requisits demanats per la legislació vigent.
Tot i el raonament lògic, també cal mirar una mica el rerefons de la qüestió. s evident que els ajuntaments tenien la intenció d'oferir un servei als seus administrats que, avui en dia, és realment important amb l'objectiu d'incrementar el seu nivell de benestar, dóna'ls-hi facilitats per incorporar-se en el món de les noves tecnologies i, en definitiva, defensar i vetllar pels seus interessos. En cap cas, pretenien fer competència deslleial a les operadores. No cal ésser una llumenera per veure-ho, només tenir una mica de sentit comú. A més, també cal tenir present de quina manera les operadores de telecomunicacions ofereixen connectivitat als habitants d'aquestes viles. s ben sabut que, a comarques, certs serveis de telecomunicacions arriben com arriben i si arriben. Les mancances estan a l'ordre del dia i, per aquest fet, el govern està impulsant un pla per tal de pal·liar-les. Potser seria qüestió que la CMT o a qui pertoqui es dediqués a fer tot allò possible per tal que les operadores arribessin a tot els indrets del país, en lloc de multar ajuntaments que, al final, estan oferint un servei a la seva ciutadania.
Ara bé, dit això, cal dir que és cert que els ajuntaments haurien d'haver tingut present quina és la legislació existent per tal de procedir correctament a l'hora de proporcionar el servei a la seva ciutadania. s una errada de forma, d'actuació, que cal fer palesa. Però una altra cosa ben diferent, és el grau de complexitat que per a un ajuntament té complir els estrictes requisits que fixa la legislació quan, a diferència d'una operadora, vol oferir un servei de telecomunicacions, sense fer negoci. Fet que no justifica la falta en la forma i l'actuació. Tot sigui dit.

 

 

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat