Indica publicitat
Dimarts, 25 de de gener del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dimarts, 17 de d'abril del 2012 | 16:51
Crònica · Tecnologia i país
Carles Toronjo i Manyé
Enginyer de Telecomunicacions @CarlesToronjo

Quin és l'estat de les TIC a Catalunya?

La setmana vinent, el Cercle Tecnològic de Catalunya (CTecno) donarà a conèixer el resultat de la quarta edició del Baròmetre del sector tecnològic a Catalunya 2012. Aquest és un estudi, un informe que pretén radiografiar i diagnosticar la situació del sector tecnològic català, en funció dels seus cinc principals àmbits d'anàlisi.

Els cinc àmbits són: Recursos Humans i Formació, Recerca, Desenvolupament i Innovació, Polítiques Públiques i Legislació, Comercial i Màrqueting, i Financer.

El Baròmetre va nèixer l'any 2009 amb la finalitat d'ésser un referent de les tendències, l'evolució, la diagnosi dels elements més importants i tots aquells aspectes transcendentals del sector de la tecnologia a Catalunya. Però, més enllà d'aquest fet, tenia la intenció d'ésser una eina central, fonamental per tal que els professionals, les universitats, les empreses i les institucions, en base a les seves conclusions, poguessin tirar endavant iniciatives, idees i projectes per tal de potenciar-lo i enfortir-lo. Un sector, el tecnològic, no cal dir-ho, cabdal per a l'economia catalana, en un moment on aquesta ha de fer un gir, un canvi i pivotar al voltant d'altres sectors per tal de sortir de la crisi que pateix.
La tecnologia, així com la innovació, el coneixement i el valor afegit són sectors imprescindibles per la nostra economia en un futur
Després de tres edicions, el "Baròmetre del sector tecnològic a Catalunya" ha esdevingut el vaixell insígnia del CTecno. El projecte central d'una de les entitats de la societat civil de referència en relació a la tecnologia a Catalunya, la línia d'actuació principal de la qual es resumeix en "més tecnologia, més empresa i més país".

Els resultats de les tres darreres edicions foren de 4.7, 5.1 i 5. Aquesta és la valoració que els professionals del sector van donar al sector tecnològic en les tres primeres edicions d'aquest estudi. Dijous 26 sortirem de dubtes i coneixerem el resultat de la quarta edició. Sabrem com evoluciona el sector i si s'estan duent a terme iniciatives i projectes que ens permetin ésser optimistes de cara a què la tecnologia tingui un paper destacat en l'economia del nostre país.

En una propera crònica esperem poder parlar de la millora experimentada pel sector, així com de les accions i les iniciatives que s'estan produint a casa nostra en el teixit empresarial tecnològic i que estan suposant un benefici per al sector, per a l'economia i per al país. Com hem comentat en més d'una ocasió la situació és complexa i cal cercar alternatives.

El sector de la tecnologia, així com el de la innovació, el coneixement i el del valor afegit són sectors imprescindibles per tal de tirar del carro de la nostra economia en un futur ben proper. D'aquí que totes aquelles eines i iniciatives que puguin contribuir en aquesta direcció, en aquest sentit són positives i necessàries. I el Baròmetre sense cap mena de dubte n'és una.

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat