Indica publicitat
Dimecres, 12 d'agost del 2020
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dilluns, 3 de maig del 2010 | 14:15
Crònica · Territori

La consulta per a la Diagonal, prova pilot per la veritable consulta

La consulta sobre el futur de l'Avinguda Diagonal de Barcelona, que es realitzarà del 10 al 16 de maig, passa per convertir aquesta avinguda en un gran passeig potenciant l'espai per al vianant, la bicicleta i el transport públic, tot pacificant el trànsit. Significarà, sens dubte, un primer pas del que ha de ser la construcció de la Barcelona del demà.

El procés, inèdit fins al moment, suposa recollir la voluntat i opinió dels ciutadans per a la reforma d'una via central de la capital del país, i que per la seva rellevància estratègica condicionarà si la ciutat del futur serà més amable, humana i equitativa que l'actual. La iniciativa va néixer el setembre del 2008, quan l'Ajuntament de Barcelona va presentar a Plenari una mesura de govern on expressava la seva intenció d'impulsar una reforma de la Diagonal. I va ser posteriorment, al setembre de 2009 que el govern va acceptar el prec d'ERC en què sol·licitava que el nou ordenament de la Diagonal es fes amb un procés de consulta ciutadana.

s la primera vegada que es fa una consulta tan àmplia a la ciutat, i a ningú se li escapa que s'obre alhora una nova escletxa en l'ordenament jurídic espanyol: si la consulta de la Diagonal es fa sense necessitat del permís de l'Estat, també se'n podran fer d'altres, oi? I fer-les amb tota "normalitat", és a dir, utilitzant el padró, treballant-hi funcionaris, i organitzant-les i pagant-les administracions públiques. Del 10 al 16 de maig, els majors de 16 anys empadronats a Barcelona decidiran sobre si la nova Diagonal ha de ser un Bulevard o una Rambla. Però alhora, la consulta es convertirà en un suggerent precedent i una magnífica prova pilot de cara a futures consultes, probablement més transcendentals.

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat