Indica publicitat
Dimarts, 2 de juny del 2020
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dilluns, 14 de setembre del 2009 | 14:03
Crònica · Territori

Entra en funcionament la T-12, la nova targeta de transport públic per a infants

Coincidint amb l'inici del curs escolar, cal celebrar que avui entra en funcionament la targeta T-12, un títol de transport personalitzat per a infants d'entre 4 i 12 anys i que fou presentat el mes de juliol passat. El nou títol, impulsat per l'Ajuntament de Barcelona, permetrà viatjar en els mitjans de transport públic

(Metro, FGC, Renfe Rodalies, Tramvia i Autobusos urbans i interurbans) dels 253 municipis que formen l'àmbit de transport integrat de la regió metropolitana, i neix amb la voluntat de reduir el preu del bitllets de transport dels més joves en els seus desplaçaments quotidians, com per exemple els desplaçaments a l'escola.

Després d'un llarg procés de preparació i discussió política, finalment la targeta permetrà fer viatges gratuïts i il·limitats per un període de 16 mesos, i tindrà un cost d'emissió de 35 euros. Els responsables del transport públic calculen que se'n podran beneficiar 440.000 infants i que les famílies s'estalviaran 380 euros durant els 16 mesos d'ús de la T-12. Tanmateix, la validesa de la targeta es limitarà a una sola zona, la corresponent a la zona tarifària del municipi on resideixi el nen o nena, fet que exclou multitud d'usuaris que diàriament han de fer trajectes de mig i llarg recorregut.

Tot sembla indicar que la T-12 tindrà èxit, i cal esperar que des de l'administració es segueixin millorant les condicions d'aquest títol de transport, tant pel que fa al cost d'emissió com possibilitant el seu ús entre diferents zones tarifàries. Catalunya necessita apropar el transport públic als ciutadans, i la T-12 és una bona manera de fer-ho. Un país modern necessita un transport púbic de qualitat, amb accés universal i que arribi arreu del territori. Sabem que la xarxa de transport públic catalana és encara insuficient i clarament millorable, tanmateix democratitzar-ne l'ús tot fent-la més assequible és una bona estratègia per encarar el futur.

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat