Indica publicitat
Diumenge, 5 d'abril del 2020
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dilluns, 25 de gener del 2010 | 14:35
Crònica · Unió europea

La vitalitat europea de Catalunya

Tot i que les passades eleccions europees varen representar un retrocés pel que fa a l'interès de la ciutadania catalana vers Europa, si fem cas a la baixa participació -que no va arribar al 40%- cal dir que l'interès de Catalunya per Europa ve de lluny: sempre l'ha mirada com un símbol de modernitat i de connexió al món. Actualment, si fem cas a les activitats que es fan a Catalunya posant el centre d'interès a Europa, veurem que se'n troben de manera nombrosa i constant, igual com les associacions que les organitzen i dinamitzen.

Sense anar més lluny a la setmana que entrem ens trobem amb diferents i interessants actes d'europeisme. El mateix dilluns 25, el Consell Català del Moviment Europeu organitza al Parlament de Catalunya un debat sobre els reptes de la UE, fent èmfasi en el Tractat de Lisboa i en la Presidència espanyola, i en el qual hi participen destacats ponents com els Srs. Joan Clavera, Xavier Mendoza, Carlos Bru, Pat Cox, entre d'altres. El mateix dia es presenta el llibre de bones pràctiques europees en immigració, tema de gran actualitat recentment. El dijous 28 els eurodiputats catalans debatran sobre la realitat europea, a l'Ateneu barcelonès, en el marc d'un acte organitzat per la Fundació Catalunya Europa. I també, el mateix dijous, tindrà lloc la jornada sobre el finançament europeu per a projectes culturals.

Veiem, doncs, que la vitalitat europeista a Catalunya segueix ben viva i més si mirem l'agenda del mes de febrer que ve amb interessants debats sobre la realitat europea o la propera entrega dels premis Estrella d'Europa 2009, que atorga cada dos anys l'Associació de diplomats dels Cursos de la UE a Catalunya. Ara cal que aquest dinamisme se sàpiga transmetre a tota la societat catalana, i que aquesta, alhora, percebi que el que passa i es decideix a Europa, ja que té cada dia més importància per la vida dels catalans.

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat