Indica publicitat
Divendres, 21 de de gener del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dimecres, 2 de de juny del 2010 | 17:03
Editorial · Política

No és això, companys

Barcelona · Caldria preguntar-nos si no és cert que l'actual situació ha tocat sostre. La via estatutària ha fracassat digui el que digui el Tribuna Constitucional. Els federalistes, amb els seus plantejaments, sembla que facin humor negre, i l'Espanya política es reforça i se'n fot de nosaltres. I tant és si és del PSOE com del PP: amb la qüestió nacional espanyola, són iguals.

Però aprofiten que la societat catalana està cansada, desunida, que encara no s'ha desenganxat del tot de la transició i els seus pactes inconfessables. I que no hem admès que o trenquem la gàbia de l'estat de les autonomies, o aquesta acabarà amb nosaltres. Hi ha, a la vegada, una gran amnèsia col·lectiva acompanyada d'hipocresia: l'afer Palau, i més encara, Pretòria, han demostrat que la societat catalana ha viscut enfangada i fent el cec davant la corrupció, que sabia que hi era, perquè tothom veia que certes despeses es pagaven i ningú sabia d'on sortien les misses. Tothom ha callat, el nostre sistema judicial, les nostres forces de seguretat, el poder econòmic i financer, la nostra classe política, i perquè no dir-ho, una gran part de la societat civil captiva per les subvencions de l'establishment i la por als poders fàctics que també han col·laborat per tal que la pedagogia de la corrupció fos estesa.

Caldria repassar hemeroteques per veure que diverses persones i entitats han estat silenciades durant el darrer quart de segle per haver intentat esbrinar el que tots sabien i callaven. Aquesta, doncs, en part, és una societat poruga, que ha tingut por d'enfrentar-se no només amb l'enemic exterior, sinó també amb l'interior, el que dol, "amb els teus".

Ara, però, quan tot toca sostre, quan cauen moltes venes dels ulls, és hora de fer un gran pas endavant i superar tots els condicionants que hem tingut durant anys i enfrontar-nos als poderosos.

Ha de ressorgir una nova Catalunya que trenqui amb el passat, amb l'estatus quo, amb els poderosos i els seus mitjans de comunicació. Una nova Catalunya que en aquest proper cicle electoral, a les nacionals, municipals i estatals, sigui capaç de demostrar amb el seu vot, per un partit o en blanc, que té la voluntat de dir a la classe dirigent, a la classe política i als poderosos, que no és això, companys, i que s'ha acabat.

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat