Indica publicitat
Divendres, 21 de de gener del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dimarts, 9 de de març del 2010 | 16:13
Editorial · Política

Per un Departament d'Interior a seques

Barcelona · s evident el malestar de mossos, bombers i funcionaris que depenen del macrodepartament d'Interior i Relacions Institucionals. Aquest és un invent nascut amb mala astruga que ha hagut de superar els complexes i els invents

 d'ICV amb la problemàtica de la seguretat.

Experts històrics en el tema de la seguretat a Catalunya ja van mostrar a les dues setmanes d'actuació d'aquest departament els seus recels al sentir les declaracions d'alguns responsables polítics, que van començar a inquietar els professionals de la policia i els bombers.

Després vingué l'afer dels suposats maltractaments, les càrregues als estudiants i als moviments socials, l'incendi d'Horta de Sant Joan, la seva posterior instrumentalització política, i ara, la reacció davant la nevada d'aquest dilluns.

El país necessita que el Departament de l'Interior no sigui notícia, sinó que sigui l'element de govern que treballa amb discreció 24 hores al dia, i que els seus homes i dones, tan els que realitzen la tasca professional com els polítics, no tinguin més objectiu que el servei als ciutadans i al país. A més, cal que treballin dia a dia per a guanyar credibilitat i suport, i que el Departament d'Interior sigui vist com una unitat en la que no destaca mai el color polític de qui el dirigeix.

Queden pocs mesos per a les nostres eleccions nacionals, i tenim els mossos i un cos històric i professional com  els bombers, crispats, enfadats, decebuts amb la classe política. Això no pot tornar a passar. Cal un pacte no escrit, en que guanyi qui guanyi les properes eleccions, no faci nous invents i posi en marxa un Departament de l'Interior a seques, i al capdavant, un home o una dona que no ocupi el càrrec per servir-se'n, sinó per servir, i que retorni la confiança als seus professionals. Els policies i els bombers necessiten estar segurs que els seus comandaments polítics els defensaran fins les últimes conseqüències, tan si fan bé la seva funció com si s'equivoquen. I no es tracta de demanar impunitat, sinó transparència sense propaganda i show' mediàtic.

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat