Indica publicitat
Divendres, 5 de juny del 2020
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dijous, 11 d'octubre del 2007 | 18:13
Editorial · Política

Diguem-ho: el Govern ho ha fet bé a Frankfurt

En un país on hi ha sectors culturals, universitaris i mediàtics que encara conreen l'acomplexament i l'autoodi, cal que reconeguem que el Govern de la Generalitat, el seu president, el seu vicepresident i el director de l'Institut Ramon Llull, conjuntament amb el món editorial i cultural català han realitzat una bona tasca organitzant la participació del nostre país a la mostra internacional.
El plantejament lingüístic, cultural i polític han estat els encertats. La participació, doncs, s'ha organitzat de manera intel·ligent i desacomplexada. Catalunya, els Països Catalans, la seva llengua i la seva cultura, primordialment la literària, estan representats en aquest moment en la Fira Internacional del Llibre més important del vell continent, com ho han fer anteriorment les cultures d'altres països que si disposen d'un estat propi que els doni suport.

Cal dir-ho amb claredat i amb fermesa perquè els poders mediàtics i fàctics de l'Estat i pitjor encara, alguns sectors catalans, han volgut frustar abans i després de la Fira de Frankfurt la nostra presència en aquesta, en un intent que la cultura catalana no es pogués mostrar com una cultura nacional pròpia. Ells pretenien, en canvi, presentar-nos només com un fet diferencial i residual de la cultura espanyola. Per tot això, quan els nostres polítics, les nostres institucions i el nostre món cultural actua amb fermesa i no es deixa intimidar, requereix que els ciutadans catalans que creiem que som una nació amb una cultura pròpia i diferenciada sapiguem reconèixer allò que ha fet bé el nostre govern.

En els propers anys, Catalunya i la resta dels Països Catalans han d'aconseguir projectar-se internacionalment. Hem d'aprofitar qualsevol escletxa que permeti la legalitat internacional i l'ordenament jurídic de l'Estat del que avui per avui depenem per donar-nos a conèixer al món.

Som més forts del que ells voldrien i molts més del que nosaltres ens pensem. Ens hem d'immunitzar del pensament únic del nacionalisme espanyol i dels seus poderosos mitjans de comunicació, que volen que la cultura catalana quedi engolida per l'imaginari col·lectiu espanyol.

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat