Indica publicitat
Dilluns, 6 d'abril del 2020
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dilluns, 29 de novembre del 2010 | 00:21
Editorial · Política

La victòria i la responsabilitat de CiU

Barcelona · CiU ha fet una campanya intel·ligent, sense atacs fratricides a les altres formacions nacionalistes i catalanistes, que ha suposat la victòria del seu candidat, Artur Mas, que, a més a més, ha demostrat una maduresa i una solidesa notable, adquirides després d'haver estat dues legislatures a l'oposició. s una victòria de CiU i d'Artur Mas incontestable. Ara, però, la federació nacionalista tindrà la responsabilitat de governar i d'entendre que la crisi econòmica és la prioritat a l'hora de liderar el país. Per tant, la seva proposta de concert econòmic -el seu pacte fiscal català- l'haurà de portar fins a les darreres conseqüències.

D'altra banda, caldria també que no és fes cap pas enrere en els avenços que s'han fet en l'àmbit de la construcció nacional. En aquest aspecte, CiU hauria de demanar el suport de totes les forces polítiques de tradició democràtica catalanista per tal de frenar l'ofensiva que s'està duent a terme per part de l'Estat espanyol, el Tribunal Constitucional, el PSOE, el PP, la caverna mediàtica espanyola i la seva "quinta columna" a Catalunya.

L'independentisme, per la seva part, ha de reflexionar. Dels 21 diputats, de la passada legislatura, ha passat a 14. Per què? Una bona part s'ha quedat a casa, una altra ha apostat pel vot útil a CiU i una darrera part -encara que menor- ha vist en Reagrupament la seva opció.

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat