Indica publicitat
Dissabte, 23 d'octubre del 2021
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dimecres, 1 de juliol del 2009 | 16:33
La fotografia · Comunicació

Albert Sáez: "La regulació del sector audiovisual espanyol s'està fent de la pitjor manera possible"

Barcelona · Albert Sáez, president del Consell de Govern de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA), ha dit, en referència al projecte de la nova llei general audiovisual, que "crea una asimetria exagerada entre les obligacions que s'imposen als titulars públics i als privats. s evident que els públics han de tenir-me més, però no totes".

Sáez ha afirmat que s'ha de ser més "contundents en les obligacions de servei públic dels mitjans privats" per garantir la protecció del dret a la informació, i que "s'han de garantir les condicions de lliure competència, però també s'han de posar unes condicions molt clares i més extenses".

Sáez, que ha fet aquestes declaracions al curs "Contingut i abast de la llibertat d'expressió en l'era digital" organitzat pel Consorci Universitat Internacional Menéndez Pelayo de Barcelona - Centre Ernest Lluch i patrocinat pel Consell de l'Audiovisual de Catalunya (CAC), ha manifestat també que la supressió de publicitat a RTVE és "una mesura ineficient i improvisada que no aconseguirà l'objectiu que en principi perseguia: transvasar la inversió publicitària de TVE a les cadenes privades". Sáez ha dit que l'objectiu final és l'audiència, i s'ha preguntat si realment el que es vol és que els mitjans públics tinguin una incidència social residual.

El president ha confirmat que l'activitat dels mitjans de comunicació afecta el dret a la informació, i les obligacions de servei públic tant de les empreses públiques com privades tenen una "incidència directa sobre la pluralitat del sistema democràtic". Per tant, el president del Consell de Govern de la CCMA ha dit que hi ha d'haver unes "regles comunes amb independència de la titularitat dels mitjans" per tal d'evitar que els mitjans públics siguin "residuals".

"La regulació del sector audiovisual -ha continuat Sáez- espanyol és un procés llargament ajornat i necessari, però s'està fent de la pitjor manera possible: on calien solucions a llarg termini, s'estan adoptant solucions a curt termini i per la via del decret d'urgència. Estem definint el mapa audiovisual a trossos i amb una mirada molt curta. [...] Ens trobem davant d'un menysteniment del paper dels serveis de comunicació audiovisual en la garantia d'un dret fonamental. Remetre l'atorgament de llicències a la llei de contractes de l'Estat és no admetre que estem en una matèria especialment sensible".

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat