Indica publicitat
Dissabte, 24 d'octubre del 2020
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Divendres, 9 d'octubre del 2009 | 16:35
La fotografia · Comunicació

Albert Sáez: "Si hem fet tot això per convertir el control dels mitjans públics en el Show de Truman' ens vam equivocar"

Barcelona · En una sessió de control marcada per la tensió, el president de la CCMA, Albert Sáez, ha respost a les crítiques de CiU sobre la "governamentalització" dels TN de TV3 afirmant que "entre tots hem convertit això del control dels mitjans públics en el Show de Truman'", aquella pel·lícula en què "res és el que sembla i el que sembla no és".


Sáez ha continuat, visiblement enfadat, dient que "si resulta que hem creat el CAC, el Consell de govern i no sé quantes coses més, perquè continuem dient tot el dia que hi ha ingerències, que hi ha pressions i que només són del govern"; "ens hem equivocat, el primer possiblement jo" i "vostès abans que jo escollint-me a mi". En aquest sentit, el president de la CCMA ha conclòs que no entén que es pugui "acusar de sectarisme de manera sistemàtica i permanent a persones que s'han votat de manera unànime al Consell de govern, un Consell de govern que s'ha votat per tres cinquenes parts del Parlament".

La reacció de Sáez ha arribat després de diverses crítiques de CiU, dirigides principalment a la cap d'informatiu de TV3, Rosa Marqueta, sobre la "governamentalització" i manca de "pluralisme" dels TN. Com a exemples, des de Convergència s'ha citat el tractament informatiu de l'aprovació del nou model de finançament i la disculpa "sobredimensionada" que la cadena va fer pel ja famós gag de Montilla. Però la federació nacionalista no ha estat l'única en criticar la cadena: el ciudadano' Joan Ferran, del PSC, i Albert Rivera, de Ciutadans, han anat de bracet per criticar que la consulta d'Arenys de Munt es va retransmetre de forma "sobredimensionada".

La directora de TV3, Mònica Terribas, ha defensat el servei públic d'informació que va oferir aquell dia la cadena i, com a exemple de la importància de la notícia, ha recordat que hi havia fins i tot periodistes de mitjans internacionals acreditats. Sobre l'estudi del Grup de Periodistes Ramon Barnils, que apunta que en les informacions de política i economia de TV3 el marc predominant és l'espanyol, Terribas ha defensat el criteri de la cadena, assegurant que el marc de referència espanyol és molt important per a Catalunya.

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Notícies relacionades
Notícia · Comunicació
El nou director de Tv3 afirma "Jo vinc aquí a arriscar"
Notícia · Cultura i mitjans de comunicació
Vicent Sanchis substituirà Jaume Peral al capdavant de TV3
Recull de premsa · Cultura i mitjans de comunicació
Condeminas: "TV3 es pot esperar any més?"
Recull de premsa · Política catalana
Sáez: "L'hipòdrom del PDECat"
Opinió · Cultura i mitjans de comunicació
Siguem seriosos i reforcem TV3
Notícia · Comunicació
L'entrevista de Buenafuente a Puigdemont a TV3 va ser seguida per 554.000 persones
Crònica · Col·lectiu Columna Macià-Companys
Miserable TV3?
Notícia · Cultura i mitjans de comunicació
"TV3 és un instrument poderós i té molta influència en la societat catalana: és una autèntica estructura d'estat"
Notícia · Cultura i mitjans de comunicació
Joan B. Culla para els peus a un telepredicador
Notícia · Cultura i mitjans de comunicació
Jaume Peral, nou director de TV3
Indica publicitat